Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Čempionu līgā ar divām ceturtdaļfināla spēlēm otrdien turpināsies turnīra izslēgšanas cīņas. Turīnas "Juventus" uzņems "Monaco", bet otrā duelī būs vērojams Madrides klubu derbijs – "Atletico" pret "Real".

Kā ierasts, Čempionu līgas spēļu sākums būs plkst.21:45, un mačiem līdzi sekot varēs arī portāla "Delfi" teksta tiešraidē. Savukārt trešdien tiks aizvadīti pārējie divi dueļi, kuros "Porto" tiksies ar Minhenes "Bayern", bet Parīzes "Saint-Germain" savā laukumā spēkosies ar "Barcelona". Atbildes spēles risināsies 21. un 22.aprīlī.

Madrides "Real" izcīnījusi visvairāk Čempionu līgas titulu – 10, kamēr "Saint-Germain", "Atletico" un "Monaco" tas nav izdevies ne reizi. "Monaco" šosezon ir sagādājusi vislielāko pārsteigumu prestižākajā klubu turnīrā pasaulē. Pirms sezonas reti kurš prognozēja, ka tā izkļūs no apakšgrupas, tomēr "Monaco" grupu turnīrā izcīnīja pirmo vietu, bet vēlāk pēc 11 gadu pārtraukuma iekļuva ceturtdaļfinālā. Šogad komanda izceļas ar lielisko spēli aizsardzībā un izmantotajām iespējām pretuzbrukumos.

Apkopojot vairāku bukmeikeru kantoru prognozes, tad vislielākās iespējas triumfēt Čempionu līgā esot Madrides "Real", bet pavisam nedaudz mazākas izredzes esot Minhenes "Bayern" un "Barcelona" komandām. Vislielākā sensācija būtu "Porto" komandas triumfs.

Runājot par otrdien gaidāmajām spēlēm, Madrides "Real" pretinieks ceturtdaļfinālā ir viņiem neērtais "Atletico". Lai arī pagājušajā sezonā Čempionu līgas finālā "Real" uzvarēja Madrides derbijā, tomēr "Atletico" šajā sezonā "Real" nav zaudējusi ne reizi – sešās spēlēs četras reizes uzvarēja "Atletico", bet divi mači noslēdzās neizšķirti.

Savukārt "Juventus" un "Monaco" savā starpā spēkojušās tikai divas reizes – 1997./1998.gada Čempionu līgas sezonā, abām komandām uzvaras dalot uz pusēm. Izteikts favorīts šajā pārī ir klubs no Turīnas, tomēr "Monaco" šosezon ne reizi vien ir pārsteigusi.

Portāls "Delfi" apkopoja šīs sezonas Čempionu līgas ceturtdaļfinālistu un turnīra statistiku:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!