Foto: Reuters/Scanpix

Četri teroristi aizvadītajā nedēļas nogalē UEFA Čemionu līgas finālspēles laikā iebruka Madrides "Real" atbalstītāju klubā, apšaudē nogalinot 12 cilvēkus, ziņo ārzemju mediji.

Iebrukums notika Bākubas pilsētā 65 kilometrus uz ziemeļiem no Bagdādes un atbildību par to uzņēmies teroristiskais grupējums "Daesh". Iebrukums noticis spēles beigās, pirms soda sitienu sērijas. Tiek ziņots par 12 nogalinātajiem un astoņiem ievainotiem. Visi upuri, kas ir vecumā no 18 līdz 30 gadiem, bija Irākas pilsoņi. Uzbrucējiem izdevies aizbēgt.

Kā zināms, UEFA Čempionu līgas finālā tikās divi Madrides klubi - "Real" un "Atletico". Uzvaru izcīnīja "Real", 11. reizi kļūstot par prestižā futbola kausa ieguvējiem.

Līdzjūtību par notikušo izteikuši arī Katalonijas klubs "FC Barcelona".

"Teroristi atkal uzbrukuši "Real" atbalstītājiem Irākā. "FC Barcelona" izsaka līdzjūtību un pauž savu atbalstu," teikts kluba "Twitter" paziņojumā.

Šis bija jau otrais bruņotais uzbrukums Madrides "Real" atbalstītājiem - 13. maijā "Daesh" pirmoreiz iebruka klubā Balādas pilsētā, nogalinot 16 un ievainojot 20 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!