Foto: LETA

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars ir paveicis ļoti labu darbu, izveidojot spēcīgu komandu, kas teicami aizsargājas un darbojas ārkārtīgi organizēti, uzskata Islandes valstsvienības galvenais treneris Lāšs Lāgerbeks.

Abas komandas 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā savā starpā tiksies piektdien "Skonto" stadionā Rīgā.

"Pahars ar Latvijas izlasi ir izdarījis labu darbu. Komanda smagi strādā. Pahars šo komandu ir izveidojis ļoti organizētu. To ir grūti uzvarēt. Komandā ir vienots gars, futbolisti ir fiziski spēcīgi. Turklāt tā pēdējos mačos ielaiž maz vārtu," ceturtdien preses konferencē pauda zviedru speciālists Lāgerbeks.

"Pielāgojamies katras komandas spēles stilam. Visi, kas mūsu rīcībā ir pašlaik, ir gatavi spēlēt," piebilda treneris. "Latvijas izlase ļoti labi aizsargājas, izmantojot visus desmit futbolistus, turklāt tai ir pāris labi uzbrucēji. Lai gan FIFA rangā tā atrodas zemu, Latvijas izlase nav slikta komanda. Šis būs grūts mačs."

Latvijas valstsvienība Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā mačā septembrī izbraukumā cīnījās 0:0 ar Kazahstānu, bet Islande negaidīti savā laukumā ar 3:0 uzvarēja Turciju.

"Pēc mūsu uzvaras pār Turciju komanda noteikti nenovērtēs Latviju par zemu. Panākums pār Turciju bija viena no labākajām spēlēm manas trenera karjeras laikā. Mūsu uzdevums tagad ir saglabāt šo līmeni, bet mērķis - braukt uz Eiropas čempionātu. Tiesa, priekšā mums ir vēl deviņi mači," atgādināja Lāgerbeks.

"Neesam droši, kas mājiniekiem izies sākumsastāvā, taču nepievēršam uzmanību individuāli spēlētājiem, bet gan vērtējam visas komandas spēles stilu. Nedomāju, ka rītdienas mačā tiksim īpaši pārsteigti," pārliecību pauda treneris. "Grūti pateikt, vai kopš manas atnākšanas izlasē ir kas mainījies. Varbūt vienkārši esmu bijis veiksmīgs, taču pavisam noteikti šobrīd mums ir daudz talantīgu spēlētāju. Turklāt varbūt iepriekšējiem izlases treneriem nebija tik lielas starptautiskās pieredzes kā man."

Līdzīgus uzskatus pauda arī Islandes izlases kapteinis Ārons Gunnarsons, kurš ikdienā spēlē Anglijas otrās līgas - "Championship" - vienībā Kārdifas "City".

"Pret Latvijas izlasi mums jādemonstrē sava labākā spēle, jo tā ir ļoti laba komanda, kas ir ārkārtīgi organizēta un ielaiž maz vārtus. Turklāt, kad šeit spēlēju iepriekšējo reizi, zaudējām ar 0:4," atgādināja pussargs. "Tomēr šajā mačā mūsu uzdevums ir izcīnīt trīs punktus. Piektdienas spēlē mums jābūt pacietīgiem un jāizmanto savas vārtu gūšanas iespējas. Latvija ir pavisam citādāks pretinieks nekā Turcija."

Ar Turciju Latvija šajā atlases ciklā aizvadīs nākamo cīņu, pirmdien ar šo valstsvienību tiekoties "Skonto" stadionā.

Latvija kvalifikācijas turnīrā startē A apakšgrupā kopā ar Nīderlandi, Čehiju, Turciju, Islandi un Kazahstānu. Pēc oktobra spēlēm nākamo cīņu Latvija aizvadīs novembra vidū, kad izbraukumā sacentīsies ar spēcīgo Nīderlandi.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde uzdevusi izlasei iekļūt labāko trijniekā.

Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļūs katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēkosies "play-off" pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.

Finālturnīrs 2016.gadā notiks Francijā. Šis būs pirmais Eiropas čempionāts, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!