Foto: Reuters/Scanpix

Ar skandālu noslēgusies vairāku dienu apspriestā Anglijas premjerlīgas futbola kluba "Manchester United" vārtsarga Dāvida de Hea potenciālā pāreja uz spāņu grandu "Real Madrid".

Abas puses līdz pat pēdējam mirklim nespēja vienoties par pāreju, bet, kad vienojās, bijis jau par vēlu. Abi klubi panāca vienošanos, ka par jaunā spāņu talanta pāreju Mančestras puse saņems 29 miljonus sterliņu mārciņu un Kostarikas vārtsargu Keiloru Navasu, taču visas nepieciešamās formalitātes iekavējušās un nepieciešamie dokumenti iesūtīti ar nokavēšanos.

FIFA noteiktās spēlētāju pārejas noslēdzās 31. augusta pusnaktī, līdz kam arī Spānijas Futbola federācijai vajadzēja saņemt nepieciešamos pārejas dokumentus. Kā vēsta spāņu sporta izdevums "Marca", dokumenti iesūtīti minūti pēc termiņa, bet cits medijs AS ziņo, ka dokumenti atsūti 28 minūtes pēc termiņa.

Spānijas puse vēlāk apstiprināja, ka dokumenti ir saņemti pēc noteiktā laika, nekonkretizējot, cik minūtes nokavētas. Tomēr līdz ar to pāreja oficiāli nav notikusi, taču "Real Madrid" var iesniegt apelāciju šajā strīdā. "Manchester United" puse apgalvo, ka dokumenti ir nosūtīti laikā un to apliecinot izdrukas, tāpēc "Real Madrid" vēl ir neliela iespēja, ka FIFA pāreju tomēr apstiprinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!