Foto: DELFI

Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) vēlas piedzīt no Latvijas Futbola federācijas (LFF) nepilnus 100 000 eiro, kas esot parāds ar 13 gadus ilgu vēsturi.

Kā noskaidroja "Delfi", IZM no LFF vēlas piedzīt naudu par stadiona "Daugava" nomāšanu nepilnus septiņus mēnešus. 2002. gada 20. martā IZM ar LFF noslēdza nomas līgumu par "Daugavas" stadiona iznomāšanu līdz 2027. gada 20. martam. Taču 2002. gada 11. oktobrī IZM īpašumu nodeva valsts SIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" rīcībā, tāpēc līgums ar LFF tika pārtraukts.

IZM uzskata, ka ministrija nodeva īpašumu nomā LFF, bet federācija nav veikusi nevienu maksājumu par stadiona lietošanu. Kopējais parāds patlaban pārsniedz 83 000 eiro.

"Latvijas Futbola federācija nav reaģējusi uz vairākkārtējiem ministrijas atgādinājumiem un lūgumiem - 2015.gadā vien tika nosūtīti trīs atgādinājumi - un parāda summu nav samaksājusi," portālam "Delfi" skaidroja IZM.

Ministrija uzsver, ka tai ir saistošs likumā "Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu" noteiktais, ka publiska persona rīkojas ar saviem finanšu līdzekļiem un mantu likumīgi, tas ir, jebkura rīcība ar publiskas personas finanšu līdzekļiem un mantu atbilst ārējos normatīvajos aktos paredzētajiem mērķiem, kā arī normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai.

"Līdz ar to ministrijai nebija citas iespējas, kā uzsākt parāda piedziņu tiesas ceļā," min IZM.

Tikmēr LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis bijis nepatīkami pārsteigts, kad uzzinājis par IZM soli. "Ko nozīmē "neesam veikuši maksājumu par stadiona lietošanu"? Izlašu spēles? Nacionālā izlase tur nav spēlējusi. Tas laikam domāts par nomas maksu par visu stadionu. Kā atceramies, tad 2002. gadā IZM nevēlējās mums to stadionu iedot lietot un ātri atņēma."

Mežecka sašutums ir vēl lielāks, uzskaitot, ko LFF stadionā izdarījusi - krasi uzlabots centrālā laukuma zālājs, ieklāti divi mākslīgie futbola laukumi, izremontētas vairākas telpas, arī kafejnīca centrālajās tribīnēs un sportistu ģērbtuves, kas bijušas nožēlojamā stāvoklī. LFF visus uzlabojumus veikusi par saviem līdzekļiem un neko no IZM nav saņēmusi par paveikto.

LFF stadiona "Daugava" teritorijā atradās līdz 2009. gadam, kad pārcēlās uz pašreizējo savu mājvietu - Olimpisko sporta centru Rīgā, Grostonas ielā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!