Foto: F64
Pirms otrdien paredzētās Latvijas un Kazahstānas futbola izlašu spēles pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filma "Kapteinis #13", kas ir stāsts par Latvijas izlases ilggadējo kapteini Kasparu Gorkšu.

Sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju, filmu veidojis Roberts Vīksne, kurš pirms tam jau veidojis sižetus un arī dokumentālās filmas par Latvijas futbolu, tomēr jaunā filma par Gorkšu pašam filmas autoram ir īpaša.

""Kapteinis #13" par Latvijas izlases kapteini Kasparu Gorkšu manā karjerā ir visemocionālākais un, manā uztverē, labākais, ko esmu taisījis," par filmu saka Vīksne.

Dokumentālā filma "Kapteinis #13" būs vērojama LTV7 ēterā otrdien, 13. oktobrī, pulksten . "Kaspars Gorkšs ir ne tikai Latvijas futbola izlases centra aizsargs un kapteinis. Viņš ir sava veida tās simbols un mūsu futbola leģenda. Šī būs filma par Gorkša karjeru un noieto ceļu gan futbolā, gan dzīvē, un tās pamatā būs atklāti paša futbolista un viņa tuvāko cilvēku stāsti un intervijas," teikts filmas anotācijā.

Tikmēr LFF norāda, ka Gorkšs karjeras laikā gājis cauri daudzām grūtībām. "Tā, piemēram, ceļā uz savu dzīves lielāko sapni - spēlēšanu vienā no pasaules labākajām futbola līgām Anglijas premjerlīgā - Kasparam bija jāiziet cauri spēlēšanai Zviedrijā, kur pēc zaudētām spēlēm viņa un komandas biedru mašīnām bija izsisti stikli un nolauzti spoguļi, kas noveda līdz domām par karjeras beigšanu."


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!