Foto: AFP/Scanpix

Latvijas futbola izlases spēlētājs Jānis Ikaunieks, kuram šogad neizdodas iekļūt Francijas augstākās līgas komandas "Metz" sastāvā, sezonas otro pusi, visticamāk, aizvadīs īrē, tomēr tas nebūs Latvijas vienībā "Liepāja".

Ikaunieks 2015.gada pirmajās dienās noslēdza līgumu uz četriem ar pusi gadiem ar "Metz" komandu, pārejot no "Liepājas". Tās sezonas izskaņā, kad "Metz" jau bija zaudējusi vietu Francijas augstākajā līgā, Ikaunieks tika pie lielāka spēles laika, divus pēdējos mačus uzsākot pamatsastāvā. Arī nākamās sezonas pirmo maču Francijas otrajā līgā "Metz" sāka pamatsastāvā, tomēr tajā guva traumu.

Pēc traumas Ikaunieks laukumā atgriezās negatavs un neparādīja labāko sniegumu, bet sezonas atlikušajā daļā piedalījās vēl tikai sešās spēlēs. "Metz" komanda atgriezās Francijas augstākajā līgā, bet šosezon futbolists nav bijis pieteikumā nevienā spēlē.

Kaut "Metz" komanda tikai trešdien aizvadīja pēdējo maču šogad, Ikaunieks cīņas laikā jau bija Latvijā. "Svētdien aizvadīju spēli pie dublieriem. Tā kā bija zināms, sastāvs trešdienas spēlei, atlidoju ātrāk," pastāstīja futbolists.

"Visticamāk, tagad došos kaut kur īrē līdz sezonas beigām," teica Ikaunieks, atklājot, ka darījums jau ir tuvu beigām. "Uz "Liepājas" komandu tas noteikti nebūs, visticamāk, ārzemēs. Uz Liepāju mani klubs nevēlas laist, kā arī ["Liepājas" prezidents] Māris Verpakovskis teica, lai meklēju vienību citur, jo šobrīd sportiskajā ziņā nebūtu pareizi atgriezties Latvijā."

"Laikam šobrīd man nav tik augsts līmenis, varbūt treneris negribēja uzticēties. Vairāki mazi iemesli kopā un šādi sanāca. Dublieros gan spēlēju regulāri," par savu šīs sezonas nespēju tikt pieteikumā atzina futbolists.

"Man ir tikai 21 gads, tāpēc nav jānokar galva. Futbolu varu spēlēt vēl 15 gadus, tikai jāturpina censties," Ikaunieks ir apņēmības pilns. "Nākamajam gadam man var novēlēt labu sezonas noslēgumu īrē, kurā galvenais būtu spēlēt, kā arī atgriešanos izlases sākumsastāvā."

"Metz" komanda kopvērtējumā ar 19 punktiem 18 spēlēs ierindojas 18.pozīcijā, atrodoties izkrišanas zonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!