Foto: F64

"SynotTip" futbola virslīgas komandas "Liepāja"/"Mogo" un Latvijas futbola izlases pussargs Jānis Ikaunieks nevar sagaidīt trešdien paredzēto Latvijas kausa finālu, kas viņam būs otrā oficiālā spēle pēc traumas izdziedēšanas.

Liepājas futbolisti sestdien virslīgas mačā viesos ar 2:1 pārspēja RFS. Ikauniekam šī bija pirmā oficiālā spēle kopš jūnija beigām, kad viņam tika veikta pleznas kaula operācija.

"Liels prieks atgriezties laukumā, nospēlēt visu maču un uzvarēt komandu, kurā bija septiņi izlases futbolisti. Spēlējām dominējošu futbolu, vairāk uzbrukām, kamēr viņi aizsargājās. Patiešām liels gandarījums par spēli. Sākumā nedaudz uztraucos, kā būs ar kāju un, vai laukums būs pietiekami labs. Taču laukums bija labs, domāju, ka šobrīd viskvalitatīvākais Latvijā, jo citur pēc šādiem laikapstākļiem jau ir dubļains," stāstīja Ikaunieks.

Tāpat futbolists pastāstīja, ka viņam nebija baiļu iet kontaktcīņās ar pretiniekiem.

"Ja reiz izeju laukumā, tad eju visās divcīņās un lecu pēc visām bumbām. Protams, ka sākumā piedomāju par kāju, bet spēles laikā tā piemirsās," skaidroja Ikaunieks.

Pēc optimistiskākajām prognozēm, Ikaunieka atgriešanās laukumā tika paredzēta septembrī

"Ja būtu sasteidzis, varbūt varētu spēlēt kādu nedēļu vai divas ātrāk. Bija izlases pārtraukums, tāpēc negribēju sasteigt. Nebija jēgas pirms izlases vienu maču nospēlēt uz liela riska robežas, bet pēc tam atkal ilgi gaidīt. Izlasē atgriezties būtu par ātru, jo tur ir pavisam cits līmenis. Uz izlasi aizbrauca futbolisti, kuri bija gatavi uz visiem 100%, tajā brīdī es būtu lieks," atklāja Ikaunieks.

Papildu gandarījumu dod arī tas, ka pēc sestdien nospēlētajām 90 minūtēm futbolistam joprojām bija daudz spēka.

"Izlašu pauzes laikā trenējos, skrēju un izpildīju daudz vingrinājumus. Katru dienu nodarbinu kāju. Tā nedaudz sāp, arī iepriekšējā nedēļā pēc pārbaudes spēles tā bija. Tas ir normāli, man jau teica, ka pēc operācijas tā būs. Tagad mainās laikapstākļi, kļūst aukstāks, līdz ar to kāja paliek jūtīgāka. Latvijas kausa finālā visas sāpes aizmirsīsies," atzīmēja Ikaunieks, kuram trešdien ar Liepājas komandu gaidāms kausa fināls ar "Riga" vienību.

Ikaunieks nevar sagaidīt izšķirošo cīņu par Latvijas kausu, jo katrs mačs viņam palīdz arvien vairāk sajust futbolu.

"Pēc mača ar RFS bija daudz spēka, varēju vēl spēlēt. Pie rezultāta 2:0 bija ļoti laba sajūta, pārņēma vieglums. Kad ielaidām vārtus, bija nedaudz grūtāk, parādījās nervozitāte. Jāatjaunojas un uz kausa finālu būšu uz 100% gatavs, tāpat kā visa pārējā komanda. Visi esam priecīgi, ka vinnējām un dabūjām trīs punktus. Ar pozitīvām emocijām spēlēsim kausa finālā. Tas būs liels notikums, jo daudzi nekad nav vinnējuši Latvijas kausā vai pat spēlējuši finālā. Treneris Tamazs Pertija arī nav vinnējis kausa finālu. Tas būs kaut kas jauns mūsu klubam, visi gaidām to brīdī," stāstīja Ikaunieks.

Sestdien varēja noskaidroties šī gada Latvijas čempione futbolā, taču Jūrmalas "Spartaka" futbolistiem pēc zaudējuma nācās atlikt čempionu svinības. Līdz ar to uz titulu vēl joprojām pretendē piecas komandas, kuru vidū ir arī "Liepāja"/"Mogo".

""Spartakam" priekšā divas grūtas spēles pret mums un "Ventspili". Ja mēs viņus uzvaram, bet pret "Ventspili" viņiem nav pozitīva rezultāta, tad viss ir mūsu rokās," atzīmēja Ikaunieks.

Ikaunieks 2014.gada nogalē, pēc veiksmīgas sezonas Latvijas virslīgā "Liepājas" komandā, noslēdza četru gadu līgumu ar Francijas augstākās līgas komandu "Metz".

"Metz" šī gada sākumā Ikaunieku izīrēja Grieķijas augstākās līgas klubam Larisas AEL, taču arī tur viņš veselības likstu dēļ spēlēja neregulāri. Savukārt jūnija vidū "Metz" nolēma Ikaunieku līdz sezonas beigām izīrēt "Liepāja"/"Mogo" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!