Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Japānas futbola izlase ceturtdien kļuva par ceturto izlasi, kas kvalificējusies gaidāmajam Pasaules kausa finālturnīram, kas 2018. gadā notiks Krievijā.

Japānas izlase savā laukumā ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja Austrāliju. Rezultātu 41. minūtē atklāja Takuma Asano, bet septiņas minūtes pirms beigām izcēlās Jusuke Ideguči.

Pasaules kausā Japāna debitēja 1998. gadā, bet tagad piedalīsies jau sestajā finālturnīrā pēc kārtas. Zīmīgi, ka 2006., 2010. un 2014. gada finālturnīriem Japāna kvalificējās kā pirmā, tomēr šoreiz to "apsteidza" Brazīlija un Irāna. Savukārt 2002. gadā tā bija viena no rīkotājām.

Kvalifikācijas turnīra Āzijas zonas trešās kārtas B grupā pēc deviņām no desmit kārtām Japānai ir 21 punkts, bet Saūda Arābija un Austrālija savākušas pa 16. Tām seko Apvienotie Arābu Emirāti ar 13 punktiem, bet astoņas spēles aizvadījušās Irāka ar pieciem punktiem un Taizeme ar diviem punktiem vairs nav pretendentes uz finālturnīru.

Pēdējās kārtas spēles notiks nākamajā otrdienā, finālturnīram kvalificējoties arī otrās vietas ieguvējai. Pēdējā mačā Saūda Arābija uzņems Japānu, bet Austrālija, kas pašlaik sliktākas vārtu attiecības dēļ grupā ir trešā, centīsies tikt pie pārliecinoša panākuma pār Taizemi.

Komandas, kas divās atlases grupās gūs trešās vietas, tiksies savā starpā "play-off" kārtā, bet pēc tam labākā no šīm izlasēm starpkontinentu pārspēlēs tiksies ar Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) ceturto labāko vienību.

Kvalifikācijas A grupā pārliecinoša līdere pašlaik ir Irāna, bet uz otro vietu pirms pēdējām divām kārtām pretendē Saūda Arābija, Uzbekistāna, Sīrija un Katara.

Vieta Pasaules kausā ir garantēta Krievijai, kā pirmā no atlases cikla martā uz to tika Brazīlija, bet Irānas izlase kā trešā vietu uz finālturnīru nodrošināja jūnijā.

No citām zonām Āfrikā pašlaik tiek aizvadītas, izšķirošā, trešā posma sacensības, kas ilgs līdz novembrim, noskaidrojot piecas finālturnīra dalībnieces, arī Eiropas zonā visas 13 finālturnīra dalībnieces tiks noskaidrotas līdz novembrim, CONCACAF zonā izšķirošajā, piektajā, posmā līdz oktobra sākumam noskaidros 3+1 komandu finālturnīram, bet Dienvidamerikā oktobrī noslēgsies pamata kārta, noskaidrojot četras finālturnīra dalībnieces un piekto komandu, kas piedalīsies pārspēlēs ar Okeānijas zonas labāko vienību, kas būs Jaunzēlande vai Zālamana Salas.

Pasaules kausa finālturnīrs Krievijā risināsies no 2018.gada 14. jūnija līdz 15. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!