Foto: AFI
Sestdien, 29.jūnijā, "Latvija – Igaunija 100+" projekta ietvaros abās valstīs risināsies futbola spēles starp dažāda līmeņa, veida un vecuma Latvijas un Igaunijas komandām.

Uz aicinājumu iesaistīties atjaunotajā turnīrā atsaucās vairāki Latvijas "SMS Credit.lv" Virslīgas, Pirmās līgas čempionātu un Latvijas reģionālo čempionātu un jaunieu klubi, savukārt dažādu profesiju, iestāžu un organizāciju pārstāvji, kas nav vienaldzīgi pret šo sporta veidu, izveidoja savas komandas un spēlēs futbolu pret saviem kolēģiem un draugiem no Igaunijas. Katra spēle šī projekta ietvaros tiks reģistrēta un katrs punkts, ko izcīnīs Latvijas un Igaunijas pārstāvji tiks iekļauts kopējā turnīra ieskaitē, tādējādi noslēgumā tiks noteikta turnīra uzvarētājvalsts.

Futbola turnīra "Latvija – Igaunija 100+" oficiālais informatīvais partneris Latvijā un Igaunijā ir Baltijas vadošie ziņu portāli "DELFI", kuri atspoguļos gaidāmās spēles īpaši šim pasākumam veltītajā informatīvajā sadaļā gan latviešu, gan igauņu, gan krievu valodā. Turnīra norises dienā, 29.jūnijā, portālā "Delfi.lv" lasītājiem būs iespējams sekot līdzi spēļu rezultātiem, kā arī reportāžām no stadioniem online režīmā. Futbola komandu pārstāvji un to līdzjutēji tiek aicināti veidot pašiem savas reportāžas no spēļu notikumu vietām, sūtot bildes, notikumu aprakstus un cita veida informāciju uz epastu redakcija@delfi.lv, tādejādi iesaistoties šī vēsturiskā turnīra atspoguļošanā visiem kopā.

Par centrālo šī futbola turnīra norises vietu 29.jūnijā Latvijas teritorijā kļūs LFF mācību un treniņu centrs "Staicele", kurā kopumā tiks aizvadītas sešās spēles. Turnīru ar savstarpējo spēli plkst 11:00 atklās Latvijas un Igaunijas "DELFI" redakciju komandas, kā arī paralēli risināsies spēle starp Latvijas un Igaunijas kapelānu un mācītāju veidotajām komandām. Plkst 13:00 Staicelē futbola laukumā dosies Latvijas un Igaunijas parlamentu deputātu veidotās komandas, savukārt plkst 19:00 spēkus samēros Latvijas Futbola federācijas un Igaunijas Futbola federācijas darbinieku komandas.

Atgādinām, ka 2012.gada septembrī Latvijas Futbola federācija (LFF) un Igaunijas Futbola federācija (Eesti Jalgpalli Liit - igauņu val.) vienojās par kopēja futbola turnīra atjaunošanu, kas paredz diennakts laikā katrā valstī aizvadīt ne mazāk kā simts (100+) spēles starp abu valstu profesionālajām un amatieru futbola komandām. Pirmās un pagaidām vienīgās šāda veida sacensības notika 2001.gada 22.jūnijā un toreiz sacensību kopvērtējumā ar rezultātu 54 pret 47 (kopējo vārtu attiecību 274:242) virsroku guva Latvija. 2013.gada 29.jūnijā šāds futbola turnīrs notiks otro reizi un par tā ģeogrāfisko centru kļūs LFF mācību un treniņu centrs "Staicele".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!