"Jelgava" svētdien "SynotTip" Latvijas futbola virslīgā 22.kārtas ietvaros savā laukumā nospēlēja 0:0 (0:0) ar iepriekšējo divu gadu valsts čempioni Jūrmalas "Spartaku", kamēr "Ventspils" ar 6:1 (3:0) Staicelē sagrāva pastarīti "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola".

Spēle Jelgavā sākās miegaini, nevienai no tām nespējot radīt vārtu gūšanas iespējas. Pakāpeniski iniciatīva gan pārgāja "Spartaks" pusē, taču tik un tā būtisku saasinājumu pie vārtiem nebija. Pašā pirmā puslaika izskaņā jūrmalnieki gan demonstrēja pārliecinošāku spēli, bet vārtu viņiem iekarot neizdevās, turklāt "Jelgavas" futbolista Alana Siņeļņikova tiešo brīvsitienu 39.minūtē atvairīja Jevgeņijs Nerugals.

Pirmais puslaiks tā arī noslēdzās bez gūtiem vārtiem, bet otrajā puslaikā laukumā bija vērojama atklātāka cīņa. Vairākas reizes "Jelgavas" vārtos lieliski nospēlēja vārtsargs Vladislavs Kurakins, kurš nereti glāba mājiniekus no vārtu zaudējuma. Cīņas 81.minūtē teicama iespēja atklāt rezultātu bija jelgavnieku futbolistam Markam Kurtišam, bet Nerugals tika galā ar viņa sitienu, turklāt pēc tam bumbu no vārtiem prom aizsita "Spartaks" futbolisti.

Duelis tā arī noslēdzās bez gūtiem vārtiem.

Iepriekšējo divu gadu valsts čempione "Spartaks" virslīgā nav uzvarējusi trīs mačos pēc kārtas, pagājušajā nedēļā ar 1:3 zaudējot līderei "Riga", kamēr "Jelgava" ar 4:1 viesos uzvarēja "Valmiera Glass"/ViA komandu, pārtraucot sešu zaudējumu sēriju.

Abas komandas šosezon iepriekš bija tikušās trīs reizes, pirmajā mačā ar 1:0 uzvarot jelgavniekiem, bet tad ar 1:0 un 4:1 pārākiem esot jūrmalniekiem.

Citā svētdienas mačā "Ventspils" ar 6:1 sagrāva "Valmiera Glass"/ViA.

Ventspilnieki jau pirmajā puslaikā izcēlās ar trim gūtiem vārtiem, bet otrajā puslaikā noformēja ļoti graujošu uzvaru.

Uzvarētājiem pa diviem vārtiem iesita Anastasijs Mordatenko un Tosins Ajeguns, kamēr pa reizei izcēlās Dovē Vomē un Vadims Žuļevs. Savukārt valmieriešiem goda vārtus 90.minūtē guva komandas kapteinis Mārcis Ērglis.

Kurzemes klubam virslīgā nu ir trīs panākumi pēc kārtas un astoņi pēdējos deviņos mačos. Tāpat arī šonedēļ ventspilnieki izcīnīja uzvaru Latvijas kausa izcīņas pusfinālā, ar 2:1 pārspējot RFS vienību.

Savukārt Valmieras komanda joprojām virslīgā nav spējusi uzvarēt, jo 21 mačā divas reizes spēlējusi neizšķirti, bet 18 mačos zaudējusi. Šobrīd vidzemniekiem virslīgā ir deviņu zaudējumu sērija, tostarp tā spiesta spēlēt Staicelē, jo mājas stadionā Valmierā notiek futbola laukuma rekonstrukcija.

Šosezon iepriekšējos savstarpējos mačos "Ventspils" divas reizes valmieriešus uzvarēja ar 3:1, bet reizi bija pārāka ar 4:1.

Vēl svētdien Liepājā mājiniece "Liepāja"/"Mogo" mērojas spēkiem ar turnīra līderi "Riga". Šo spēli no Liepājas tiešraidē translē "Best4sport TV" televīzijas kanāls.

Virslīgas 22.kārta noslēgsies pirmdien, kad RFS uzņems "Metta"/LU vienību.

Virslīgas kopvērtējuma galvgalī ar 49 punktiem 21 spēlē ir "Riga", kamēr 46 punkti ir "Ventspilij". Trešā ar 43 punktiem 20 cīņās seko RFS, bet 35 punkti 20 mačos ir "Liepāja"/"Mogo" kontā, kamēr "Spartaks" seko ar 34 punktiem 21 spēlē.

Savukārt 18 punktus 22 mačos iekrājusi "Jelgava", pie 13 punktiem tikusi "Metta"/LU vienība, kamēr pēdējā ar diviem punktiem 21 mačā ir "Valmiera Glass"/ViA komanda.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10.novembrī.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas "Spartaks" otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot "Liepāja"/"Mogo" vienību, kamēr trešā palika "Riga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!