"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas aizvadītās sezonas vicečempione "Jelgava" panākusi vienošanos ar pussargu Andreju Kiriļinu un tajā pašā pozīcijā spēlējošo lietuvieti Rītu Leļūgu, trešdien paziņoja vienība.

Patlaban 21 gadu vecais Kiriļins "Jelgavas" komandu pārstāvēja 2014. un 2015.gada sezonā, bet pērn viņš Jūrmalas "Spartaka" sastāvā kļuva par Latvijas čempionu.

Aizvadītajā sezonā Kiriļins 21 spēlē guva divus vārtus.

Karjeras laikā Kiriļins paspējis uzspēlēt arī Liepājas "Metalurgā" un Slovākijas vienībā Zlates Moravces "Vion".

Tikmēr Leļūga līguma noslēgšanas dienā atzīmē savu 30 gadu jubileju.

Lietuviešu pussargs 2012. gadā pārstāvēja Latvijas komandu "Metalurgs", 20 spēlēs gūstot sešus vārtus. Pēc tam viņa ceļi aizveda uz Lietuvas spēcīgāko komandu Viļņas "Žalgiris", aizpērn viņš pievienojās Igaunijas komandai Sillamē "Kalev", bet tālāk Leļūga pārstāvēja arī Norvēģijas pēc spēka trešās līgas vienību Hāmaras "HamKam".

Tāpat karjeras laikā viņš spēlējis Anglijas zemākajās līgās un Dānijā.

Decembrī jelgavnieki noslēdza līgumu ar lietuviešu uzbrucēju Ēvaldu Razuli un kreisās malas pussarga un aizsarga pozīcijā spēlējošo Alanu Siņeļņikovu, bet novembrī komanda pagarināja līgumus arī ar sastāvā jau ilgstoši esošajiem Valēriju Redjko, Arti Lazdiņu un Gintu Freimani, kā arī kādreizējo Latvijas izlases futbolistu Andreju Perepļotkinu. Savukārt pirms tam "Jelgava" jau oktobrī bija pagarinājusi līgumu arī ar japāņu pussargu Rjotaro Nakano.

Tāpat līgums spēkā vēl ir Mācim Ošam un Gļebam Kļuškinam, kurš tika nosaukts par aizvadītās sezonas virslīgas labāko futbolistu.

Savukārt 2016. gada pēdējā nedēļā "Jelgava" par galveno treneri piesaistīja kādreizējo Moldovas valstsvienības vadītāju Aleksandru Kurtejanu, kuram treneru kolektīvā palīdzēs Latvijas speciālisti Dmitrijs Kalašņikovs, Dāvis Caune un Andrejs Piedels.

Aizvadītajā sezonā "Jelgava" ne tikai triumfēja Latvijas kausa izcīņā, bet virslīgas kopvērtējumā piekāpās tikai Jūrmalas "Spartakam" un arī šogad sacentīsies UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, kurā pērn spēja aizkļūt līdz pat trešajai kārtai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!