Foto: F64
"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas 21.kārtas spēlēs sestdien minimālas uzvaras viesos izcīnīja kausa ieguvēja "Jelgava" un pagājušās sezonas čempione "Liepāja", bet titulētā "Ventspils" komanda tika pie drošas uzvaras pār RFS.

Jelgavnieki ar rezultātu 1:0 (1:0) minimāli pieveica "Metta"/"Latvijas Universitāte" vienību. Vienīgos vārtus 39. minūtē iesita japānis Riotaro Nakano, kurš bija precīzs uzreiz pēc soda sitiena.

Kaut spēles beigās "Metta"/LU aktīvi uzbruka, labākas iespējas gūt vēl vienus vārtus bija tieši jelgavniekiem, bet rezultāts vairs nemainījās.

Jelgavnieki nav zaudējuši jau deviņos virslīgas mačos pēc kārtas, šajā laikā tiekot pie septiņiem panākumiem.

Šonedēļ "Jelgavas" klubs uz diviem gadiem pagarināja līgumu ar lietuviešu pussargu Mindaugu Grigarāviču, kurš sezonu iesāka tieši "Metta"/LU vienībā. Grigarāvičs svētdien piedzīvoja debiju Lietuvas pieaugušo valstsvienībā, nākot uz maiņu 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē pret Slovēniju. Tāpat no Latvijas izlases izsaukuma atgriezušies vairāki jelgavnieki, taču Artis Lazdiņš mačā pret Andoru guva traumu, un viņa atlabšanas periods nav zināms.

Sezonas pirmajā savstarpējā spēlē "Metta"/LU negaidīti ar 3:0 uzvarēja "Jelgavu", bet otrajā aplī jelgavnieki revanšējās ar rezultātu 2:0.

Tikmēr "Liepāja" ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja kopvērtējuma pastarīti "Duagavpils". Kaut pozicionālajā ziņā kurzemniekiem praktiski visu cīņu bija pārsvars, viņi guva vien vienus vārtus, kad 76. minūtē 11 metru soda sitienu realizēja Oskars Kļava.

Liepājnieki pār "Daugavpili" guva trešo uzvaru šosezon, jo iepriekš bija pieveikuši pretiniekus ar 3:0 un 1:0. Šajā sezonā kopvērtējuma pastarīši no Daugavpils virslīgas ietvaros spējuši gūt tikai astoņus vārtus.

Iepriekšējā kārtā "Liepāja" pārtrauca četru neuzvarētu spēļu sēriju, ar 1:0 pieveicot "Riga" futbolistus.

Savukārt "Ventspils" ar 3:0 (3:0) izbraukumā pārspēja RFS futbolistus, visus trīs vārtus gūstot 20 minūšu laikā pirmajā puslaikā, kad divreiz izcēlās Ģirts Karlsons, bet reizi - Aleksejs Aleksejevs.

Šī RFS komandai bija jau trešā neveiksme pēc kārtas.

Pirmajā aplī abu komandu savstarpējā mačā ar rezultātu 2:1 uzvarēja ventspilnieki, bet otrajā aplī Rīgas klubs revanšējās ar 1:0.

Kārtas noslēgumā svētdien "Riga" savā laukumā uzņems Jūrmalas "Spartaku" un tad sešas no astoņām virslīgas komandām būs nospēlējušas trīs apļus. Viens trešā apļa mačs vēl nav izspēlēts, jo Eirokausu dēļ uz 19. oktobri pārcelta "Jelgavas" un "Riga" 16.kārtas spēle.

Virslīgas kopvērtējumā "Spartakam" ir 47 punkti 20 mačos, par septiņiem punktiem apsteidzot ventspilniekus, bet vēl par četriem punktiem mazāk tagad ir "Jelgavai" un "Liepājai".

RFS ar 23 punktiem ir piektā un tai ar 21 punktu seko "Riga". Tikmēr septīto vietu ar 19 punktiem ieņem "Metta"/LU, bet turnīra tabulu ar septiņiem punktiem noslēdz "Daugavpils".

Šī virslīgai ir 25. sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora "SynotTip" piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Pagājušās sezonas pirmās līgas trešā spēcīgākā vienība RFS vien neilgi pirms sezonas sākuma ieguva iespēju sacensties virslīgā, jo nenokārtoto parādsaistību dēļ licenci nesaņēma Latvijas titulētākais futbola klubs "Skonto". Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004. gadam, kā arī 2010. gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spēja finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pērn par valsts čempioni kļuva "Liepāja", otro vietu ieguva "Skonto", bet trešā palika "Ventspils".

"Liepāja" kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot sev iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!