Foto: Reuters/Scanpix
"Ziemas kausa" izcīņā futbolā pirmdien Rīgā pērnās sezonas divu spēcīgāko Latvijas klubu duelī "Jelgava" pieveica čempionvienību "Spartaks", bet bronzas medaļnieki "Ventspils" uzvarēja "Metta"/LU.

Jelgavnieki čempionus Jūrmalas "Spartaks" pieveica ar 1:0. Vienīgos vārtus mačā guva Kevins Kaubers, kurš izcēlās jau 12. minūtē.

Citā mačā Rīgā, "Skonto" hallē, "Ventspils" pieveica "Metta"/LU ar 2:0 (1:0). Kurzemes klubam pirmajā puslaikā vienus vārtus guva uz pārbaudi atbraucis futbolists, bet otrajā puslaikā Igors Savčenkovs ventspilnieku pārsvaru dubultoja.

"Ziemas kausa" turpinājumā otrdien, 17. janvārī, gaidāmās sezonas virslīgas debitante "Babīte" tiksies ar citu Kurzemes klubu "Liepāja".

"Ziemas kausa" piektais turnīrs notiek pēc jaunas izspēles sistēmas un tajā piedalās 15 klubi no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Jaunā izspēles sistēma paredz, ka ne visi klubi aizvadīs vienādu spēļu skaitu, kā arī komandu pretinieki turnīra ietvaros būs dažādi. Līdz ar to uzvarētāju noteikšanā tiks izmantota iegūto punktu proporcionālā vērtība pret maksimāli iespējamajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!