Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta pārceltajā 11.kārtas spēlē piektdien "Jelgava" ar rezultātu 1:0 (0:0) izbraukumā pieveica Jūrmalas "Spartaku".

Cīņā, kurā nebija daudz bīstamu momentu, vienīgie vārti tika gūti 78.minūtē, kad pēc stūra sitiena izcēlās Oļegs Malašenoks. Ilgu laiku cīņas gaitu iespaidoja spēcīgs lietus.

Nesen Latvijas kausu ieguvušie jelgavnieki pārtrauca četru neuzvarēto spēļu sēriju virslīgā.

Šajā mačā "Jelgavas" galvenā trenera amatā debitēja viens no leģendārākajiem Latvijas izlases futbolistiem Vitālijs Astafjevs, kurš darbu ar klubu uzsāka trešdien. Par viņa palīgiem strādā Andrejs Piedels un Dāvis Caune.

Abas komandas savstarpēji pirms tam tikās aprīļa pirmajā pusē, kad mačs Jelgavā noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu 0:0.

Turnīra kopvērtējumā pārliecinošu līderpozīciju ar 36 punktiem 13 cīņās saglabājusi "Ventspils" komanda, kurai ar 28 punktiem seko "Skonto" un "Liepāja", kas aizvadījušas attiecīgi 12 un 13 cīņas. Ceturtā ar 26 punktiem 12 spēlēs ir Daugavpils "Daugava", bet pirmo piecinieku ar 22 punktiem 13 cīņās noslēdz "Jelgava".

Sesto vietu ar 12 punktiem 13 mačos saglabā "Spartaka" komanda, tai punktu zaudē "Daugavpils", bet vēl par punktu mazāk ir Rīgas "Daugavai". Tikmēr astoņus punktus iekrājusi "Metta"/LU, kurai ar pieciem punktiem seko "Jūrmala".

Kā ziņots, dienu pirms jaunās sezonas sākuma licencētas startam sacensībās bija astoņas no desmit komandām, jo LFF sākotnēji licences atteica pērnās sezonas otrajam un trešajam spēcīgākajam klubam - "Skonto" un Daugavpils "Daugavai". "Skonto" komanda pie starta virslīgā sākotnēji netika pielaista nenokārtoto parādsaistību dēļ, bet "Daugavai" licence netika piešķirta, jo tai nav izveidota kluba struktūrā iekļauta jaunatnes akadēmija. Tomēr dienu pirms čempionāta sākuma LFF Apelācijas komisijas sēdē abu klubu apelācijas tika apmierinātas, tiem tādējādi saņemot kārotās licences.

Turnīrā komandas sacentīsies četros apļos.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus jaunajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji - BFC "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!