Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Viena no Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta pastarītēm "Jelgava" ceturtdien sacensību septītās kārtas mačā spēja izbraukumā cīnīties neizšķirti 1:1 (1:0) ar vienu no turnīra līderēm Rīgas "Skonto".

Šajā mačā rezultātu 29.minūtē atklāja jelgavnieku futbolists Mindaugs Grigaravičs, bet izlīdzinājumu "Skonto" panāca 78.minūtē, kad izcēlās Ruslans Mingazovs.

Tāpat ceturtdien risinājās sezonas pirmais Jūrmalas derbijs, kurā "Spartaks" komanda ar rezultātu 1:0 (0:0) izrāva uzvaru pār "Jūrmalu".

Vienīgos vārtus 87.minūtē guva ganietis Patriks Tvumasi, kurš tagad jau izpildījis pēdējos trīs savas komandas precīzos sitienus, dodot tai divas uzvaras pēc kārtas.

Kā ziņots, kārta sākās otrdien, un jau pirmā bija centrālā spēle, kurā "Ventspils" komanda ar rezultātu 1:0 izbraukumā pieveica Rīgas "Daugavu", sagādājot pretiniekiem pirmo zaudējumu šosezon.

Turpinājumā trešdien uzvaru izcīnīja "Liepājas metalurgs", kas savā laukumā ar rezultātu 2:1 pārspēja Ilūkstes NSS, savukārt Daugavpils "Daugava" Rīgā uzveica "Metta"/LU ar 2:1.

Čempionāta kopvērtējumā pēc septiņām kārtām vadošās četras komandas šķir tikai trīs punkti - pa 15 punktiem ir "Ventspils" un "Skonto" futbolistiem, 14 punkti ir Rīgas "Daugavai", bet ceturtajā vietā ar 13 punktiem atrodas "Liepājas metalurgs".

Daugavpils "Daugavas" futbolisti ar 11 punktiem ieņem piekto vietu, kuriem vienu punktu zaudē "Spartaks". Septītajā vietā ar astoņiem atrodas "Jūrmala", bet "Jelgavas" kontā ir pieci punkti. Devītā ar četriem punktiem ir Ilūkstes vienība, bet turnīra kopvērtējumu noslēdz "Metta"/LU ar vienu punktu.

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!