Foto: F64

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta astotās kārtas spēlē ceturtdien "Jelgava" savā laukumā pārliecinoši ar 4:1 (0:0) uzvarēja Rīgas "Daugavu", komandām visus vārtus gūstot otrajā puslaikā.

Otrā puslaika pašā ievadā jelgavniekus vadībā izvirzīja Aleksandrs Gubins, bet 63.minūtē 2:0 panāca Mārcis Ošs. Vēl 11 minūtes vēlāk trešos vārtus guva Vladislavs Kozlovs, bet 82.minūtē Ošs ieraidīja bumbu savos vārtos, rezultātam kļūstot 3:1. Tomēr piecas minūtes vēlāk Ošs reabilitējās, gūstot savus otros vārtus un nodrošinot komandai uzvaru.

Līdz ar to "Daugava" čempionātā joprojām cīnās bez uzvarām un ieņem kopvērtējuma pēdējo vietu.

Ceturtdien notiks vēl trīs astotās kārtas spēles.

Kā ziņots, šīs kārtas pirmajā mačā trešdien Daugavpils "Daugava" ar rezultātu 5:3 rezultatīvā cīņā savā laukumā pieveica "Liepājas" klubu. Aizvadot līdzšinējās virslīgas sezonas rezultatīvāko maču, "Daugava" tika pie piektā panākuma pēc kārtas.

Turnīra kopvērtējumā līderpozīciju ar maksimāli iespējamiem 18 punktiem sešās cīņās ieņem "Ventspils" komanda, bet otro vietu ar 15 punktiem ieņem Daugavpils "Daugava". Trešo un ceturto vietu ar 13 punktiem dala "Jelgavas" un "Liepājas" futbolisti, bet viņiem ar 12 punktiem sešos mačos seko "Skonto".

Ar septiņiem punktiem sešos mačos sestajā vietā seko "Daugavpils". Pieci punkti ir abiem Jūrmalas klubiem "Jūrmala" un "Spartaks", trīs punktus izcīnījusi "Metta"/LU, savukārt tabulas apakšgalā ir Rīgas "Daugava" ar vienu punktu.

Kā ziņots, dienu pirms jaunās sezonas sākuma licencētas startam sacensībās bija astoņas no desmit komandām, jo LFF sākotnēji licences atteica pērnās sezonas otrajam un trešajam spēcīgākajam klubam - "Skonto" un Daugavpils "Daugavai". "Skonto" komanda pie starta virslīgā sākotnēji netika pielaista nenokārtoto parādsaistību dēļ, bet "Daugavai" licence netika piešķirta, jo tai nav izveidota kluba struktūrā iekļauta jaunatnes akadēmija. Tomēr dienu pirms čempionāta sākuma LFF Apelācijas komisijas sēdē abu klubu apelācijas tika apmierinātas, tiem tādējādi saņemot kārotās licences.

Turnīrā komandas sacentīsies četros apļos.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus jaunajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji - BFC "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!