Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
"Jelgavas" komanda trešdien izcīnīja trešo vietu "SMScredit.lv" Ziemas kausa izcīņā, ar rezultātu 3:0 (2:0) uzvarot "Daugavpils" vienību.

Spēles rezultātu atklāja "Jelgavas" pussargs Boriss Bogdaškins, kurš 16.minūtē realizēja 11 metru soda sitienu. Pēc piecām minūtēm otros vārtus jelgavnieku labā guva viens no "Jelgavas" kluba pārbaudāmajiem futbolistiem. Lai arī pirmajā puslaikā "Jelgava" bija krietni pārāka par "Daugavpili", taču otrajā mača daļā spēle izlīdzinājās, turklāt diezgan daudz uzbruka Latgales komanda. Tomēr daugavpiliešiem otrajā puslaikā neizdevās nosargāt savus vārtus neskartus, jo uz maiņu izgājušais Oļegs Malašenoks panāca 3:0, izceļoties kompensācijas laikā.

Zīmīgi, ka "Jelgavas" sastāvā šajā spēlē laukumā devās trīs pārbaudāmie spēlētāji, tikmēr "Daugavpils" komandā tāds bija viens futbolists - portugālis Migels Sids.

Kā zināms, Valmieras un Rēzeknes komandas sacensībās aizstāja Jūrmalas "Spartaku" un Daugavpils "Daugavu", kas no dalības Ziemas kausā atteicās.

Savukārt Rīgas "Daugava" pēc pirmās spēles no sacensībām tika izslēgta par godīgas cīņas neievērošanu.

Ziemas kausā vēl jāaizvada tikai finālspēle, kas ceturtdien risināsies "Skonto" hallē, Rīgā. Tajā sacentīsies "Liepāja" un "Skonto" futbolisti, kas turklāt 13.martā samēros spēkus arī jaunās virslīgas sezonas atklāšanas mačā.

Jau vēstīts, ka otrdien piekto vietu turnīrā izcīnīja "Metta"/"Latvijas Universitāte", kas pamatlaikā cīnījās neizšķirti 1:1 ar "Valmiera Glass" FK/BSS vienību, bet pēcspēles sitienu sērijā bija pārāka ar 4:1.

Ziemas kausa sacensības tiek rīkotas trešo reizi pēc kārtas. Turnīra norises mērķis ir dot iespēju komandām pienācīgāk sagatavoties gaidāmajai virslīgas sezonai, turklāt ar iespēju sagatavošanās posmā aizvadīt vismaz piecas spēles.

LETA jau vēstīja, ka abām "Daugavas" vienībām no Rīgas un Daugavpils netika piešķirtas licences dalībai jaunās sezonas Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionātā un tās sacensībās nepiedalīsies.

Pirmajā virslīgas Ziemas kausā 2013.gadā uzvarēja Daugavpils "Daugava", kas finālā pieveica ar jaunatnes sastāvu startējušo "Ventspils" komandu, bet pērn turnīrā triumfēja "Skonto", kas finālmačā pieveica "Jelgavu".

Aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā sesto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un "Jelgavu". Vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēja "Jūrmala", ko nākamajā sezonā nomainīs pirmās līgas uzvarētāja "Gulbene".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!