Foto: F64

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta 24.kārtas spēlē piektdien "Jelgava" ar 1:0 (0:0) savā laukumā spēja uzvarēt valsts esošo čempionvienību "Ventspili".

Šis rezultāts ļāvis "Skonto" komandai, kas piektdien tika pie uzvaras, nostiprināties kopvērtējuma pirmajā vietā.

Vienīgos vārtus mājinieku labā guva uz maiņu laukumā nākušais nigēriešu pussargs Kenedijs Eriba, kurš bija precīzs astoņas minūtes pirms cīņas beigām.

Ambiciozā "Jelgavas" komanda iepriekšējās 13 cīņās bija tikusi pie sešām uzvarām, sešiem neizšķirtiem un tikai reizi zaudējusi, iepriekšējā kārtā iekļūstot labāko trijniekā.

Savukārt "Ventspils" pēc ilgākas neveiksmīgu spēļu joslas bija atgriezusies uz panākumu takas, sešos iepriekšējos mačos gūstot piecas uzvaras un vienreiz spēlējot neizšķirti.

Tikmēr kopvērtējuma līdervienība "Skonto" savā laukumā ar 2:0 (2:0) uzvarēja "Daugavpils" komandu.

Abus vārtus mājinieki guva spēles pirmo 30 minūšu laikā, kad izcēlās Ņikita Ivanovs un Artjoms Osipovs.

Neskatoties uz nesen piedzīvoto divu zaudējumu sēriju, "Skonto" pašlaik joprojām ir kopvērtējuma līdere. Savukārt "Daugavpils" nav tikusi pie uzvarām septiņās cīņās pēc kārtas - piedzīvoti pieci zaudējumi, bet divos gadījumos spēle noslēgusies neizšķirti.

Kārta noslēgsies sestdien, kad "Liepāja" uzņems Rīgas "Daugavu", Daugavpils "Daugava" savās mājās tiksies ar "Metta"/"Latvijas Universitāte" vienību, bet Jūrmalas duelī "Spartaks" uzņems "Jūrmalu".

Kā zināms, virslīgas čempionāta vadība iepriekšējā mēnesī, balstoties uz iepriekš notikušu balsojumu, izslēdza "Skonto" un "Jūrmalas" komandas no savas biedrības, tādējādi liedzot tām turpmāku dalību čempionātā. Pēdējais vārds šādos jautājumos gan pieder Latvijas Futbola federācijai (LFF), tomēr tās Disciplinārlietu komisijas sēdē nekāds lēmums netika pieņemts, federācijai aicinot virslīgas vadību atkārtoti balsot par abu klubu izslēgšanu no savas biedrības, kam pēc tam sekotu attiecīgs LFF atbildīgo institūciju lēmums.

"Skonto" un "Jūrmala" komandas virslīgas čempionāta biedru statusu zaudēja, jo nebija samaksājušas šīs sezonas dalības maksu 3000 eiro apmērā. Tiesa, pēcāk abi klubi naudu tomēr samaksāja, taču tie joprojām ir izslēgti no biedrības un nebūs tur atpakaļ tik ilgi, kamēr biedrības valde nesasauks pilnsapulci un biedri nenobalsos par uzņemšanu atpakaļ.

Abu komandu futbolisti šosezon pa vienai reizei neizmaksāto algu dēļ boikotējuši spēles, kā rezultātā klubiem tika ierakstīts tehniskais zaudējums. Vēl viena tāda atkārtota gadījuma rezultātā vienības no virslīgas tiktu izslēgtas.

"Skonto" turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas ar 58 punktiem 24 mačos, ar 50 punktiem 23 spēlēs seko "Ventspils", bet 44 punkti 24 cīņās ir "Jelgavai", kurai trīs punktus ar spēli rezervē zaudē Daugavpils "Daugava". Savukārt "Liepājas" futbolisti iekrājuši 40 punktus.

Sesto vietu ar 33 punktiem ieņem Jūrmalas "Spartaks", tam ar 27 punktiem seko Rīgas "Daugava", bet 16 punkti ir "Daugavpils" vienībai. Tikmēr 12 punktus iekrājusi "Metta"/LU, kurai ar septiņiem punktiem seko "Jūrmala".

Turnīrā komandas sacenšas četros apļos.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus šajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!