Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Pateicoties teicamam mača sākumam, "Jelgava" komanda sestdien "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas spēlē izbraukumā ar 2:1 (2:1) pārspēja "Ventspili".

Šis mačs iesākās vētraini, jo jau astotajā minūtē uz "Ventspils" vārtiem tika nozīmēts apšaubāms 11 metru soda sitiens, kuru realizēja jelgavnieku futbolists Gļebs Kļuškins. Savukārt dažas minūtes vēlāk "Jelgavas" aizsargs panāca jau 2:0. Tikmēr ventspilniekiem bija grūtības ar vārtu gūšanas momentu radīšanu, taču 32. minūtē Ritvars Rugins samazināja rezultāta starpību līdz minimumam.

"Ventspils" futbolisti bija aktivizējušies un trāpīja arī pa vārtu konstrukciju, tomēr pēc tam sekojošajā otrajā puslaikā vēl vienus vārtus gūt neizdevās. Pašā pamatlaika izskaņā mājinieki vēlreiz norībināja vārtu pārliktni, turklāt droši Jelgavas vārtos darbojās Kaspars Ikstens.

Šajā duelī izpalika divu Lietuvas valstsvienības futbolistu duelis, jo "Jelgavas" pussargam Mindaugam Grigaravičam otrajā spēlē dabūtā noraidījuma dēļ šis mačs bija jāizlaiž. Viņš un "Ventspils" pussargs Simons Pauļus svētdien Vemblija stadionā 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra Eiropas zonas mačā tika uzspēlēt pret Anglijas izlasi, kurai lietuvieši zaudēja ar 0:2.

"Ventspils" sezonu iesāka ar 2:0 uzvaru pār "Metta"/"Latvijas Universitāte" komandu, bet pēc tam sekoja neizšķirts 0:0 ar ambiciozo "Riga". Savukārt "Jelgava" pirmajā kārtā ar 1:0 pārspēja virslīgas debitanti "Babīti"/"Dinamo", bet pēc tam ar 1:2 zaudēja "Liepājai"/"Mogo". Abus vārtus zemgaliešu labā šosezon guvis brazīlietis Rafaēls Ledesma.

Abas komandas pērn iekrāja vienādu punktu skaitu turnīra tabulā, taču savstarpējos mačos labāk klājās jelgavniekiem, kuri ieguva sudrabu, bet "Ventspilij" otro gadu pēc kārtas bija jāsamierinās ar bronzu. Starpsezonā "Jelgavas" rindas papildināja nu jau bijušais ventspilnieku pussargs Alans Siņeļņikovs, kas Kurzemes klubam bija būtisks zaudējums.

Pirms tam sestdien 2015. gada čempione "Liepāja"/"Mogo" bez liekām problēmām ar 3:1 (2:0) savā laukumā pieveica šīs sezonas debitanti "Babīti"/"Dinamo".

Jau pirmā puslaika gaitā liepājnieki izvirzījās vadībā ar 2:0, kad pa vārtiem guva Valērijs Afanasjevs un Artūrs Karašausks. "Liepāja"/"Mogo" komandai šajā mačā piederēja diezgan liels teritoriālais pārsvars, turklāt 53. minūtē uz viesu vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, ko pārliecinoši realizēja Dmitrijs Hmizs.

Turpinājumā liepājniekiem bija vēl vairākas labas iespējas gūt vārtus, kas gan netika izmantotas. "Babīte"/"Dinamo" futbolisti tikmēr lielāko daļu mača bija spiesti cīnīties aizsardzībā, bet 86.minūtē rupji kļūdījās "Liepāja"/"Mogo" vārtsargs Pāvels Doroševs, kurš neveiksmīgi centās notvert bumbu pēc Vernera Apiņa izpildītā tālsitiena, kas viesiem ļāva vismaz atzīmēties ar goda vārtiem.

Liepājnieki sezonu iesāka ar zaudējumu 0:1 "Riga" komandai, bet pēc tam ar 2:1 uzvarēja "Jelgavu". Savukārt "Babīte"/"Dinamo" debitēja ar zaudējumu 0:1 "Jelgavai", kamēr turpinājumā nospēlēja neizšķirti 0:0 ar RFS.

Pirmo reizi virslīgā viens pret otru tikās treneri Tamazs Pertija no "Liepāja"/"Mogo" un Mihails Miholaps no "Babīte"/"Dinamo" vienības. Miholaps savulaik bijis Pertijas asistents gruzīnu speciālista vadītajās "Skonto" un "Olimps" komandās.

Pērn 2015. gada čempioni "Liepāja" palika ceturtajā vietā, komandas galvenā trenera amatā Pertijam nomainot Viktoru Dobrecovu. "Skaļākais" liepājnieku papildinājums starpsezonā bija Latvijas izlases uzbrucējs Artūrs Karašausks.

Trešās kārtas turpinājumā svētdien čempione Jūrmalas "Spartaks" Kauguru vidusskolas laukumā uzņems "Riga" futbolistus, bet "Metta"/LU Rīgas Hanzas vidusskolas laukumā tiksies ar RFS.

Virslīgas vadībā ar trīs spēlēs iegūtiem sešiem punktiem ir "Liepāja"/"Mogo" un "Jelgava", kamēr četri punkti ir RFS, "Riga" un "Ventspils" komandām. Trīs punktus divos mačos ieguvusi "Spartaks", kamēr septītā ar vienu punktu ir "Babīte"/"Dinamo". Tikmēr bez punktiem abās spēlēs pašlaik cīnās "Metta"/LU.

Aizvadītajā sezonā virslīgā negaidīti triumfēja "Spartaks", kam sekoja "Jelgava" un "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!