Foto: F64
"Jelgavas" futbolisti Latvijas kausa astotdaļfinālā svētdien viesos pamatlaikā nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar valsts titulētāko klubu "Skonto", bet pagarinājumā zemgalieši uzvarēja ar 2:0, tādējādi trofejas aizstāvēšanu sākot ar panākumu. Tāpat sausās uzvaras astotdaļfinālā izcīnīja virslīgas komandas "Riga", Jūrmalas "Spartaks" un "Metta"/"Latvijas Universitāte".

Jelgavniekiem uzvaru nodrošināja Oļega Malašenoka un Mareka Lobanovska gūtie vārti.

Spēles pirmajās 90 minūtēs nevienai no komandām neizdevās gūt vārtus, tomēr cīņa bija asa, sadursmēs ciešot vairākiem "Jelgavas" futbolistiem, kuriem ceturtdien būs jāaizvada UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrās kārtas atbildes spēle pret Slovākijas komandu Bratislavas "Slovan".

Pamatlaikam noslēdzoties bez vārtu guvuma vienībām bija jāaizvada 30 minūšu pagarinājums. Papildlaika piektajā minūtē pērnās sezonas "Skonto" spēlētājs Andrejs Kovaļovs netraucēts piespēlēja Malašenokam, kurš no labās malas raidīja bumbu tālajā vārtu stūrī. Pēc 15 minūtēm "Jelgavai" izdevās dubultot pārsvaru, precīzi sitot 18 gadus vecajam Lobanovskim.

"Jelgavas" futbolisti maijā iepriekšējās sezonas Latvijas kausa izcīņas finālā ar 1:0 uzvarēja Jūrmalas "Spartaka" vienību, trešo gadu pēc kārtas un ceturto reizi komandas vēsturē tiekot pie šīs trofejas.

"Skonto", kas ir Latvijas titulētākais futbola klubs, pērnā gada novembrī kārtējo reizi neizmaksāto algu dēļ saņēma liegumu pieteikt jaunus spēlētājus. Savukārt februāra sākumā "Skonto" nesaņēma A licenci dalībai "SynotTip" Latvijas futbola virslīgā, līdz ar to klubs startē "Komanda.lv" pirmajā līgā, kur patlaban ieņem ceturto vietu kopvērtējuma tabulā.

"Skonto" pirmo reizi kluba vēsturē netika Latvijas kausa ceturtdaļfinālā. 25 gadu laikā Rīgas komanda astoņas reizes triumfējusi Latvijas kausa izcīņā, sešas reizes zaudējusi finālā, piecas reizes apstājusies pusfinālā un tikpat reizes nav pārvarējusi ceturtdaļfināla barjeru.

Tikmēr līdz šim pārliecinošāko uzvaru astotdaļfinālā svētdien izcīnīja "Spartaks", kas viesos ar 10:0 (3:0) sagrāva vienas no pirmās līgas vājākajām komandām "Jēkabpils"/JSC. Ar "hat-trick" šajā spēlē izcēlās Elvis Stuglis, pa diviem vārtiem Dmitrijam Platonovam un Ričardam Korzānam, bet vienreiz pretinieku vārtsargu pārspēja Andrejs Kiriļins un Tomislavs Havojičs.

Savukārt "Riga" pretinieku laukumā ar 4:0 (2:0) apspēlēja Staiceles "Bebrus". Šajā spēlē trīs vārti Vernera Apiņa kontā, bet viens precīzs sitiens Mārtiņam Strokšam.

Pie uzvaras tika arī "Metta"/LU, kas viesos ar 2:0 (1:0) pārspēja pirmās līgas līderi "Babīti". "Studentiem" ar vārtu guvumiem izcēlās Roberts Uldriķis un Adams Abdullahi.

Jau vēstīts, ka Latvijas čempioni futbolā "Liepāja" sestdien ar 5:2 (3:1) apspēlēja otrās līgas vienību Rīgas "Caramba", bet virslīgas pastarīte "Daugavpils" ar 1:0 (1:0) pārspēja pirmās līgas vienību "Tukums 2000"/TSS.

Savukārt pirmdien "Ogre" uzņems RFS futbolistus, bet 25. jūlijā Rēzeknes FA/BJSS savā laukumā tiksies ar "Ventspili".

"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas komandas turnīrā iesaistās tieši no astotdaļfināla fāzes, kur tās sagaida pirmo divu posmu astoņas spēcīgākās vienības. Šajā turnīra stadijā virslīgas vienības nevarēja tikt salozētas vienā pārī, turklāt tās savus mačus aizvadīs izbraukumā.

Kā zināms, pagājušās sezonas Latvijas kausa finālā "Jelgava" ar 1:0 uzvarēja "Spartaka" komandu.

Ceturtdaļfināla mači risināsies jau 2017. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!