Foto: F64

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta 20.kārtas spēlē sestdien "Jelgava" savā laukumā cīnījās neizšķirti 2:2 (0:0) ar "Jūrmalas" komandu.

Vēl desmit minūtes pirms mača beigām mājinieki atradās vadībā ar 1:0, tomēr pārsvaru nespēja nosargāt un beigās pat bija spiesti atspēlēties. Tā jelgavniekiem būtu pirmā uzvara čempionātā kopš maija vidus un kopumā tikai otrais panākums šosezon.

Rezultātu cīņas 48.minūtē atklāja "Jelgavas" spēlētājs Aleksandrs Gubins, bet neizšķirtu 81.minūtē ar bumbas rikošeta palīdzību panāca Sergejs Golubevs. Savukārt minūti pirms cīņas beigām viesi izvirzījās vadībā, pateicoties tam, ka "Jelgava" bumbu neveiksmīgi raidīja savos vārtos. Mājinieki gan neapjuka un prata izraut neizšķirtu, pēdējās kompensācijas laika sekundēs pēc centrējuma precīzam otro reizi esot Gubinam.

Pirmajā aplī šo abu komandu duelī "Jūrmala" viesos uzvarēja ar 1:0, bet otrajā aplī savā laukumā triumfēja ar 4:2.

"Jelgavas" futbolisti uzvaras garšu nav izbaudījuši jau 14 spēlēs pēc kārtas un šobrīd 2010.gada Latvijas kausa ieguvēji atrodas pēdējā vietā kopvērtējuma tabulā. Tikmēr "Jūrmala" iepriekšējās divās spēlēs nebija guvusi vārtus, bet tagad pēdējos trīs mačos tās kontā ir divi punkti.

Jau ziņots, ka spēļu kārtas ievadā piektdien "Metta"/"Latvijas Universitāte" savā laukumā ar 2:0 uzvarēja Jūrmalas komandu "Spartaks".

Spēļu kārtas turpinājumā svētdien "Ventspils" uzņems čempionus Daugavpils "Daugavu", kā arī Ilūkstes NSS spēkosies ar kopvērtējuma līderiem "Skonto", bet pirmdien Rīgas "Daugava" uzņems "Liepājas metalurgu".

Šīs ir pirmās virslīgas spēles septembrī. Pārtraukums čempionātā bija saistīts ar nacionālo izlašu mačiem.

Virslīgas kopvērtējumā "Skonto" 19 spēlēs iekrājusi 47 punktus, bet "Ventspils" ar diviem mačiem rezervē atpaliek par sešiem punktiem. Trešo vietu ieņem Rīgas "Daugava", kuras kontā ir 37 punkti 19 cīņās, bet tai ar 36 punktiem 18 spēlēs seko Daugavpils "Daugava". Piekto pozīciju ar 28 punktiem 18 spēlēs ieņem "Liepājas metalurgs" komanda, bet tai četrus punktus zaudē Jūrmalas "Spartaks", kas aizvadījis 20 cīņas.

"Jūrmala" ar 19 punktiem 19 mačos ir septītā, bet astoto vietu ar 11 punktiem 20 mačos ieņem "Metta"/LU vienība. Tāds pats punktu skaits ir arī Ilūkstes NSS, kas aizvadījusi 18 spēles, savukārt kopvērtējumu ar astoņiem punktiem noslēdz "Jelgava".

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!