Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas virslīgas futbola čempionāta 20.kārtas spēlē piektdien pie smagas uzvaras tika "Jelgava", kas izbraukumā ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja "Gulbenes" vienību.

Lai arī visa spēle aizritēja sīvā un līdzīgā gaitā, vien pašā mača izskaņā uzvaru izrāva jelgavnieki, kad astoņas minūtes pirms cīņas beigām precīzs bija Romāns Bespalovs.

Vēl viena šīs kārtas spēle notiks sestdien, kad Rīgas "Daugava" tiksies ar "Metta"/LU futbolistiem.

Savukārt atlikušās trīs šīs kārtas cīņas risināsies svētdien, kad centrālajā mačā "Skonto" savā laukumā uzņems esošos valsts čempionus "Ventspils", Daugavpils "Daugava" savu skatītāju priekšā samēros spēkus ar JPFS/FK "Spartaks" komandu, bet "Liepājas metalurgs" uzņems "Jūrmalas" futbolistus.

Kopvērtējuma pirmajā vietā ar 40 punktiem 19 spēlēs atrodas Daugavpils "Daugava" un tā par četriem punktiem apsteidz "Skonto" komandu, kas aizvadījusi par spēli mazāk. Šīm vienībām ar 33 punktiem 18 mačos seko "Ventspils", savukārt ceturtajā pozīcijā ar 29 punktiem 19 spēlēs atrodas JPFS/FK "Spartaks".

Piektajā vietā ar 28 punktiem 16 cīņās ir "Liepājas metalurgs", Rīgas "Daugava", "Jūrmala" un "Gulbene" iekrājušas pa 18 punktiem, "Jelgava" ar 17 punktiem ieņem devīto pozīciju, bet kopvērtējuma pēdējā, desmitajā, vietā ar 14 punktiem atrodas "Metta"/LU.

Kā ziņots, šīs sezonas virslīgas čempionātā piedalās desmit komandas, kas aizvadīs četru apļu turnīru.

Pagājušajā sezonā par valsts čempionvienību ceturto reizi kluba pastāvēšanas laikā un pirmo pēc divu gadu pārtraukuma kļuva "Ventspils", kas izšķirošo pārsvaru sev nodrošināja tikai čempionāta pēdējā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!