Foto: twitter.com/fkjelgava
"Jelgavas" komanda "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas čempionāta 13. kārtas spēlē viesos nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar turnīra pastarīti "Daugavpili".

Pēc neizšķirta jelgavnieki turnīra tabulā panāca trešajā vietā esošo "Liepāju", taču neizmantoja izdevību apsteigt vēju pilsētas komandu par diviem punktiem.

Mača gaitā "Jelgava" tā arī nespēja uzlauzt Jevgeņija Nerugala sargāto cietoksni, turklāt pamatlaika beigās mājiniekiem bija lieliska iespēja panākt uzvaru, taču zemgaliešu vārtsargs Kaspars Ikstens bija savu uzdevumu augstumos.

Jelgavniekiem šajā spēlē nevarēja palīdzēt komandas kapteinis Gints Freimanis, kurš iepriekšējā mačā pret "Ventspili" salauza degunu, kā arī vēl viens aizsargs Abdulajs Dialo, kurš saņēmis spēles diskvalifikāciju. Zemgales kluba rindās šonedēļ atgriezās aizsargs Mārcis Ošs, taču viņš nebija pieteikts spēlei.

Zīmīgi, ka komandām pēc Eirokausa dēļ pārceltās 13. kārtas spēles aizvadīšanas svētdien Jelgavā gaidāma arī 20.kārtas savstarpējā spēle. Pirmajā aplī uzvaru ar 3:1 svinēja "Jelgava".

Tikmēr plkst. 19 RFS Arkādijas stadionā uzņems turnīra līderi Jūrmalas "Spartaka" komandu.

Diskvalifikāciju dēļ šī spēle jāizlaiž RFS futbolistiem Vjačelsavam Isajevam un Ņikitam Kaļiņinam, kamēr pretinieku rindās visiem futbolistiem diskvalifikācijas ir beigušās, turklāt komandas sastāvu papildinājis pieredzējušais lietuviešu vārtsargs Marus Rapalis, kurš gan vēl nav debitējis virslīgā.

Pirmajā aplī ar rezultātu 2:0 uzvarēja "Spartaks". Arī šīm komandām trešā savstarpējā spēle būs jāaizvada svētdien.

Savukārt plkst.19 turnīra rupjākā komanda "Metta"/LU Rīgas Hanzas vidusskolas futbola laukumā uzņems "Ventspili".

Iepriekšējā spēlē savas ceturtās dzeltenās kartītes sezonā nopelnīja "Metta"/LU futbolisti Ingars Sarmis Stuglis un Dāvis Indrāns, kamēr ventspilnieku rindās vēl viens mačs jāizlaiž Vitālijam Rečickim.

Pirmajā aplī ar 2:0 uzvarēja ventspilnieki, bet trešā apļa savstarpējā cīņa arī šīm komandām norisināsies svētdien.

Virslīgas kopvērtējumā "Spartakam" ir 41 punkts 18 mačos, par astoņiem punktiem apsteidzot ventspilniekus, bet par 11 – valsts čempionus no "Liepājas" un "Jelgavu".

RFS ar 23 punktiem ir piektā, bet tai ar 21 punktu seko "Riga". Tikmēr septīto vietu ar 18 punktiem ieņem "Metta"/LU, bet turnīra tabulu ar septiņiem punktiem noslēdz "Daugavpils".

Šī virslīgai ir 25. sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora "SynotTip" piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Pagājušās sezonas pirmās līgas trešā spēcīgākā vienība RFS vien neilgi pirms sezonas sākuma ieguva iespēju sacensties virslīgā, jo nenokārtoto parādsaistību dēļ licenci nesaņēma Latvijas titulētākais futbola klubs "Skonto". Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004. gadam, kā arī 2010. gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spēja finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pērn par valsts čempioni kļuva "Liepāja", otro vietu ieguva "Skonto", bet trešā palika "Ventspils".

"Liepāja" kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot sev iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!