Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pie uzvarām Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta mačos trešdien tika pēdējā laikā veiksmīgi spēlējošā "Jelgava" un turnīra līdervienība Rīgas "Skonto".

"Jelgava" savā laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja "Liepāju". Vienīgos vārtus šajā duelī guva Vladislavs Kozlovskis, izceļoties 44.minūtē.

Zīmīgi, ka neilgi pēc otrā puslaika sākuma "Jelgava" raidīja arī otro bumbu viesu vārtos, taču aizmugures dēļ tie netika ieskaitīti. Pašā mača izskaņā lieliska iespēja izlīdzināt rezultātu bija uz maiņu laukumā nākušajam "Liepājas" prezidentam Mārim Verpakovskim, taču pretinieku vārtsargu Kasparu Ikstenu viņš nepārspēja.

Pēdējos mēnešus "Jelgava" aizvada tiešām sekmīgi, jo pēdējo 18 maču laikā šī komanda cietusi tikai vienu zaudējumu, tiekot pie desmit uzvarām. Tikmēr "Liepāja", kas vēl joprojām pretendē uz iekļūšanu labāko četriniekā, pēdējo cīņu laikā uzvaras mijusi ar neveiksmēm.
Šī bija abu komandu ceturtā tikšanās reize šīs sezonas virslīgas turnīrā, jelgavniekiem tiekot pie trešās uzvaras.

Tikmēr virslīgas līdervienība "Skonto" izbraukumā ar 3:0 (3:0) pārspēja vienu no sacensību pastarītēm "Metta/Latvijas Universitāte".

Šā dueļa rezultāts tika izšķirts septiņu minūšu laikā, jo viesus 39.minūtē vadībā izvirzīja virslīgas rezultatīvākais spēlētājs Vladislavs Gutkovskis, tādējādi gūstot jau savus 19.vārtus turnīrā. Savukārt divas minūtes vēlāk viņam piebalsoja komandas biedrs Edgars Jermolajevs, bet pirmā puslaika kompensācijas laikā trešo bumbu "Metta"/LU vārtos raidīja gruzīns Laša Dvali.

"Metta"/LU pēdējo reizi virslīgas mačā uzvarēja 1.jūnijā, bet aizvadītajā kārtā nospēlēja neizšķirti 1:1 ar "Jelgavu", lai gan pirms tam komanda bija cietusi četrus zaudējumus pēc kārtas. Tikmēr "Skonto" pēdējo septiņu maču laikā izdevies gūt sešas uzvaras, turklāt trīs pēc kārtas.

Visās četrās abu vienību savstarpējās cīņās šosezon triumfējusi "Skonto".

Jau vēstīts, ka šīs kārtas izspēle iesākās otrdien, kad Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā vairākumā nespēja pieveikt Daugavpils "Daugavu", cīnoties neizšķirti 0:0. Šīs kārtas izspēle noslēgsies ceturtdien, kad "Jūrmala" uzņems valsts čempionus "Ventspili", bet Rīgas "Daugava" savā laukumā tiksies ar "Daugavpili".

Virslīgas kopvērtējumā Rīgas "Skonto" ar 67 punktiem 28 mačos joprojām atrodas līderpozīcijā, tai ar 57 punktiem 26 spēlēs seko "Ventspils", bet 54 punkti ir "Jelgavai", kamēr par diviem punktiem mazāk - Daugavpils "Daugavai". Savukārt "Liepājas" futbolisti attālinājušies no labāko trijnieka ar 46 punktiem.

Sesto vietu ar 40 punktiem ieņem Jūrmalas "Spartaks", tam ar 33 punktiem seko Rīgas "Daugava", bet 17 punkti ir "Daugavpils" vienībai. Tikmēr 12 punktus iekrājusi "Metta"/LU, kurai ar astoņiem punktiem seko "Jūrmala".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!