Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas futbola virslīgas 19.kārtas spēlē sestdien "Jūrmala" savā laukumā noturēja neizšķirtu 0:0 (0:0) cīņā ar "Skonto" spēlētājiem.

Neskatoties uz aizraujošo mača gaitu, cīņā vārti tā arī netika gūti.

Jau nākamajā nedēļā "Skonto" aizvadīs pirmo UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra otrās kārtas spēli, sacenšoties ar Horvātijas komandu Splitas "Hajduk".

Vēl vienā virslīgas 19.kārtas spēlē sestdien čempionvienība "Ventspils" ar rezultātu 2:0 (2:0) pieveica JPFS/FK "Spartaks" futbolistus. Rezultātu jau otrajā minūtē atklāja Antons Kurakins, bet 35.minūtē ventspilnieku pārsvaru dubultoja Federiko Martiness.

Pārējos mačos svētdien Rīgas "Daugava" uzņems Daugavpils "Daugavu", "Metta"/LU sacentīsies ar "Gulbeni", bet "Jelgava" uzņems "Liepājas metalurgs" spēlētājus.

Latvijas virslīgas čempionāta kopvērtējumā pašlaik ar 37 punktiem atrodas Daugavpils "Daugava" un tā par punktu apsteidz "Skonto" komandu. Šīm vienībām ar 33 punktiem seko "Ventspils", savukārt ceturtajā pozīcijā ar 26 punktiem atrodas JPFS/FK "Spartaks". Visi pirmie četri klubi pašlaik aizvadījuši pa 18 mačiem.

Piektajā vietā ar 25 punktiem 15 cīņās ir "Liepājas metalurgs", Rīgas "Daugavas" un "Jūrmala" iekrājušas pa 18 punktiem, bet pa punktu mazāk ir "Gulbenei". "Jelgava" ar 14 punktiem ieņem devīto vietu, bet turnīra tabulu ar 13 punktiem noslēdz "Metta"/LU.

Šīs sezonas virslīgas čempionātā piedalās desmit komandas, kas aizvadīs četru apļu turnīru.

Pagājušajā sezonā par valsts čempionvienību ceturto reizi kluba pastāvēšanas laikā un pirmo pēc divu gadu pārtraukuma kļuva "Ventspils", kas izšķirošo pārsvaru sev nodrošināja tikai čempionāta pēdējā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!