Foto: PantherMedia/Scanpix
Jūrmalas pilsētas dome pēc Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta komandas "Jūrmala" vadības atteikuma skaidrot radušos situāciju ar spēļu sarunāšanas aizdomām paturējusi iesaldētu kluba līdzfinansējumu, atklāja Jūrmalas pilsētas domes Sporta nodaļas vadītāja Indra Brinkmane.

"Jūrmalas" kluba kontekstā aizdomas par spēļu sarunāšanu jaunajā sezonā skaļi izskanējušas divas reizes. Pēc pirmā neoficiālā gadījuma klubs tika izslēgts no virslīgas Ziemas kausa turnīra, bet otrais gadījums tika fiksēts jaunās sezonas čempionāta pirmās kārtas spēlē pret "Jelgavu", kad otrajā puslaikā jūrmalnieku sniegums bijis izteikti aizdomīgs un lika piedzīvot zaudējumu ar 1:3.

Jūrmalas pilsētas dome, kā arī Jaunatnes un sporta komiteja iepriekš izteica nosodījumu par tādu iespējamo rīcību, bet kluba līdzfinansējums tika iesaldēts jau pēc "Jūrmalas" izslēgšanas no Ziemas kausa turnīra. Dome aicināja kluba vadību uz atkārtotām pārrunām, lai radusies situācija tiktu izskaidrota.

Tomēr otrdien uz Jūrmalas pilsētas domes Jaunatnes un sporta jautājumu komiteju "Jūrmalas" kluba vadība neieradās un nekādus paskaidrojumus nesniedza. Līdz ar to paliek spēkā iepriekšējais lēmums par domes līdzfinansējuma ieturēšanu līdz paskaidrojumu sniegšanai.

Nākamā komitejas sēde paredzēta pēc mēneša 6.maijā.

Dome pašlaik iesaldējusi klubam pienākošos aptuveni 20 000 eiro, kas pēc tikšanās ar kluba vadību varētu tikt pilnībā atņemti.

Kamēr pats klubs saistību ar spēļu sarunāšanu kategoriski noliedz, bet savu publisko tēlu uzskata par kādu interešu grupu mērķtiecīgi sabojātu, par komandas darbību aizdomīgumu publiski runājusi gan Latvijas Futbola federācija (LFF), gan totalizatoru likmju monitoringa kompānija "Federbet".

Kā ziņots, dome iepriekš izskatījusi iespēju liegt klubam izmantot pilsētas vārdu, tomēr pēc konsultēšanās ar juristiem secināts, ka tas pašlaik nav iespējams.

Jauno Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta sezonu "Jūrmala" sākusi ar iekrātu vienu punktu divos mačos.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!