Foto: F64

Latvijas futbola virslīgas čempionāta pirmssezonas sagatavošanās turnīra ''Ziemas kauss 2014'' organizatori par vairākkārtēju turnīra nolikuma punktu neievērošanu pieņēma lēmumu no turnīra diskvalificēt futbola centra ''Jūrmala'' komandu, infromēr organizatori.

Lēmums pieņemts pēc komandas pieļautajiem pārkāpumiem pirms pirmdienas spēles pret FB ''Gulbene'', kad pēc atkārtotiem organizatoru aicinājumiem netika iesniegta korekti aizpildīta spēlētāju papildpieteikumu veidlapa reglamenta punktu noteiktajā termiņā, turklāt par identisku pārkāpumu klubam jau esot brīdinātam arī pirms 20.janvāra Ziemas kausa spēles pret FK ''Jelgava''.

Biedrības ''Latvijas Futbola Virslīga'' izpilddirektora Emīls Latkovskis: ''Viens no priekšnosacījumiem Latvijas futbola attīstībai ir mūsu darba vides un kultūras sakārtošana. Tikai ar profesionālu attieksmi pret sevi un citiem mēs varam domāt par attīstību. Ja mums jau pirmssezonā ir precedenti, kad kādam ir problēmas ar kopējo noteikumu ievērošanu, tad šādu rīcību ir jāsoda. Šis lēmums ir daļēji simbolisks. Lai tas kalpo kā apliecinājums "Jūrmala" un citiem klubiem, ka ''Latvijas Futbola Virslīgas'' vadība vienmēr būs par profesionālu darba vidi, kurā iesaistītie pilda dotos solījumus, ciena viens otru un attiecas profesionāli pret futbolu.''

"Domāju, ka ''Jūrmalai'' šī diskvalifikācija nāks par labu, lai pārdomātu savu gatavošanos sezonai. Komanda janvārī nāca klajā ar paziņojumiem par spēcīgu ārvalstu spēlētāju piesaistīšanu un lieliem mērķiem Virslīgas 2014. gada čempionātam, taču parādītais sniegums laukumā līdz šim sistemātiski izpalicis. Novēlu komandai sakārtot iekšējos procesus un strādāt profesionāli, lai varētu veiksmīgi iziet licencēšanās procesu startam Virslīgā, kas noteikti nebūs izdarāms ar vieglprātīgu attieksmi,'' piebilda Latkovskis.

Tāpat šodien tika pieņemts lēmums ar atkārtotu naudas sodu 142,29 eiro apmērā sodīt Daugavpils ''Daugavu'' par nepareizu spēles protokola aizpildīšanu pirms 3.februāra ''Ziemas kausa'' spēles pret FC ''Jūrmala''.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!