Foto: F64

"Jūrmalas" komanda svētdien atteicās doties laukumā Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta mačā ar "Metta"/"Latvijas Universitāti", kas lika cīņu atcelt.

"Jūrmalas" komanda nonākusi finansiālās problēmās un bija cietusi neveiksmes iepriekšējos sešos mačos.

Kaut oficiāls apstiprinājums tam pagaidām vēl nav, visticamāk, sestdien "Jūrmalas" komandai tāpat kā Rīgas "Skonto" vienībai parādu dēļ tika ieviests jaunu spēlētāju iegādes aizliegums. Liegums piesaistīt jaunus spēlētājus jūrmalniekiem var būt daudz nepatīkamāks nekā "Skonto".

Paredzams, ka "Metta"/LU komanda tiks pie tehniskās uzvaras, kas tai būs vien otrais panākums šosezon. Gala lēmums par radušos situāciju tiks pieņemts gaidāmajā LFF Disciplinārlietu komisijas (DK) sēdē, kas risināsies otrdien, vēsta virslīga.

Kā ziņots, vēl vienā mačā svētdien zaudējumu piedzīvoja Rīgas "Daugava", kas ar rezultātu 0:1 (0:1) savā laukumā piekāpās Daugavpils "Daugavai". Vienīgos vārtus 13.minūtē guva Jevgēņijs Kosmačovs.

Rīdzinieku galvenā trenera amatā šajā mačā debitēs bijušais Latvijas nacionālās izlases spēlētājs Armands Zeiberliņš.

Lai gan šo sezonu ambiciozais Rīgas klubs iesāka neveiksmīgi, pirmajās astoņās kārtās nopelnot tikai vienu punktu, pēdējā laikā gan vienība cīnās sekmīgāk, kas tai iepriekšējos četros mačos bija ļāvis tikt pie trim panākumiem.

Vēl vienā mačā svētdien "Daugavpils" uzņem Jūrmalas "Spartaku".

Vienības turnīra tabulā atrodas viena otrai blakus, turklāt abas komandas uzvaras garšu nav izjutušas jau trīs spēles pēc kārtas.

Abi klubi savā starpā tikās martā, kad uzvaru izbraukumā ar 1:0 izcīnīja "Daugavpils".

Turnīra kopvērtējumā līderpozīciju ar maksimāli iespējamiem 36 punktiem 12 cīņās ieņem "Ventspils" komanda, bet otrajā vietā nu ar 27 punktiem 11 mačos ir "Skonto", kurai punktu zaudē Daugavpils "Daugava", kas aizvadījusi 12 cīņas. Tikmēr ceturtā ar 25 punktiem ir 12 spēles aizvadījusī "Liepāja", bet pirmo piecinieku ar 18 punktiem 11 cīņās noslēdz "Jelgava".

Ar 11 punktiem 12 mačos sesto vietu ieņem "Daugavpils", Rīgas "Daugava" ar desmit punktiem ir septītā, bet vēl par punktu mazāk ir "Spartaks" vienībai. Tikmēr astoņus punktus iekrājusi "Metta"/LU, kurai ar pieciem punktiem seko "Jūrmala".

Kā ziņots, dienu pirms jaunās sezonas sākuma licencētas startam sacensībās bija astoņas no desmit komandām, jo LFF sākotnēji licences atteica pērnās sezonas otrajam un trešajam spēcīgākajam klubam - "Skonto" un Daugavpils "Daugavai". "Skonto" komanda pie starta virslīgā sākotnēji netika pielaista nenokārtoto parādsaistību dēļ, bet "Daugavai" licence netika piešķirta, jo tai nav izveidota kluba struktūrā iekļauta jaunatnes akadēmija. Tomēr dienu pirms čempionāta sākuma LFF Apelācijas komisijas sēdē abu klubu apelācijas tika apmierinātas, tiem tādējādi saņemot kārotās licences.

Turnīrā komandas sacentīsies četros apļos.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus jaunajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji - BFC "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!