Foto: Māris Greidāns

Jūrmalas "Spartak" komanda sestdien "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas 26.kārtas spēlē savā laukumā Slokas stadionā ar 2:0 (1:0) uzvarēja "Metta"/"Latvijas Universitāte" (LU) komandu, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju un turpinot cīņu par zelta medaļām.

Jūrmalnieki rezultātu atklāja jau cīņas septītajā minūtē, kad precīzi sita Ričards Korzāns, savukārt pēc pārtraukuma spēles 56.minūtē pārsvaru dubultoja Jevgēņijs Kazačoks.

"Spartakam" piederēja pārsvars, taču vairākus bīstamus momentus izveidoja arī "Metta"/LU, kurai gan pārspēt pretinieku vārtsargu Vladislavu Kurakinu neizdevās.

Pēc izcīnītās uzvaras "Spartaks" vismaz uz kādu laiku kļuva par virslīgas līderi, taču vēlāk sestdien savstarpēju maču aizvada "Ventspils" un "Jelgava", tāpēc kurzemnieku uzvaras gadījumā Jūrmalas klubs turnīra tabulā atkal būs otrais.

Pēc šīs cīņas "Spartakam" ir 52 punkti un atlikušas divas spēles, kamēr "Ventspilij" ir par diviem punktiem mazāk, taču vēl jāspēlē trīs mači. Tikmēr "Jelgavai", kas arī vēl saglabā izredzes uz čempionu titulu, ir 45 punkti.

Tikmēr "Liepāja" ar 38 punktiem ir ceturtajā vietā un jau nolikusi čempiona pilnvaras. RFS ar 34 punktiem ir piektā, tai ar 29 punktiem seko "Riga", bet septīto vietu ar 24 punktiem ieņem "Metta"/LU. Savukārt turnīra tabulu ar 11 punktiem noslēdz "Daugavpils", kas jau zaudējusi cerības saglabāt vietu virslīgā.

Jūrmalnieki iepriekšējās trīs spēlēs bija cietuši zaudējumus, bet uzvaras garšu nebija izjutuši iepriekšējos piecos mačos. Sezonas izšķirošajā nogrieznī parādītais vājas sniegums lika "Spartakam" zaudēt kopvērtējuma līderpozīciju. Tikmēr "studenti" iepriekšējās četrās spēlēs bija cietuši tikai vienu zaudējumu, turklāt iepriekšējā kārtā ar 3:1 tika uzvarēta pērnās sezonas čempione "Liepāja".

Abas komandas šosezon savā starpā tikās četras reizes, visās spēlēs uzvarot "Spartak" komandai. Pirmajā aplī jūrmalnieki uzvarēja ar 1:0, bet nākamajos mačos jau tika izcīnītas drošākas uzvaras ar rezultātiem 4:1 un 3:1.

Tikmēr "Ventspils" iepriekšējos sešos mačos tikusi pie piecām uzvarām un viena neizšķirta. Savukārt "Jelgava" iepriekšējās četrās kārtās cietusi divus zaudējumus, kas traucē cīnīties par zeltu, turklāt zemgaliešiem iepriekšējais mačs bija vien pirms trim dienām, kad viņi viesos ar 0:1 piekāpās "Riga" komandai.

Jau vēstīts, ka "Liepāja" 26.kārtas pirmajā spēlē viesos ar rezultātu 0:1 piekāpās turnīra jaunpienēcējai RFS komandai, neuzvarot piekto maču pēc kārtas un zaudējot cerības uz pirmo trijnieku.

Virslīgas 26.kārtas izspēle noslēgsies svētdien, kad "Riga" uzņems virslīgā vietu jau zaudējušo "Daugavpili".

Šī virslīgai ir 25.sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora "SynotTip" piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Pagājušās sezonas pirmās līgas trešā spēcīgākā vienība RFS vien neilgi pirms sezonas sākuma ieguva iespēju sacensties virslīgā, jo nenokārtoto parādsaistību dēļ licenci nesaņēma Latvijas titulētākais futbola klubs "Skonto". Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010.gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spēja finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pērn par valsts čempioni kļuva "Liepāja", otro vietu ieguva "Skonto", bet trešā palika "Ventspils". "Liepāja" kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot sev iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!