Foto: F64

Baltkrievu speciālists Oļegs Kubarevs, kurš nesen sensacionāli aizveda Jūrmalas "Spartaka" komandu līdz "SynoTip" Latvijas futbola virslīgas čempiona titulam, karjeru turpinās savas dzimtenes vienībā Soļigorskas "Šahtjor".

Kā pavēstījusi vienība, pārrunas ar treneri ir noslēdzošajā fāzē un jau tuvākajā laikā plānots nokārtot visas juridiskās formalitātes.

Arī "Spartaka" komanda pavēstījusi, ka Kubarevs vienībā nepaliks. "Paldies par ieguldīto darbu un veiksmi turpmāk," teikts "Spartaka" ierakstā tviterī.

Iepriekš savā dzimtenē Kubarevs reizi izcīnījis nacionālā čempionāta bronzu, divreiz uzvarējis Baltkrievijas kausā, reizi Superkausā, kā arī reizi viņš ieguvis Moldovas Superkausu.

1995. gadā Kubarevs kā spēlētājs aizvadīja 27 mačus Rēzeknes komandas "Vairogs" sastāvā, bet kā treneris "Spartaku" pirmoreiz pārņēma jau pirms 2013. gada sezonas, tomēr tās vidū tika atbrīvots no amatā. Savukārt pirms šīs sezonas viņš atgriezās Jūrmalā un sensacionāli aizveda komandu līdz triumfam virslīgā.

Kubareva jaunā vienība "Šahtjor" nesen aizvadītajā sezonā ar 59 punktiem 30 mačos ieņēma otro vietu nacionālajā čempionātā, par 11 punktiem atpaliekot no aizsarga Kaspara Dubras pārstāvētā valsts granda Barisavas BATE.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!