Foto: AP/Scanpix

Itālijas futbola spēļu sarunāšanas skandāla ietvaros piektdien 10 mēnešu diskvalifikācija piespriesta čempionvienības Turīnas "Juventus" galvenajam trenerim Antonio Konte, vēsta ārvalstu masu mediji.

Konte diskvalifikāciju saņēma par notikumiem 2010./2011..gada sezonā, kad bija B sērijas kluba "Siena" galvenais treneris. Trenerim pārmet neziņošanu par spēļu sarunāšanas neziņošanu.

Konte divās instancēs vēl var pārsūdzēt lēmumu.

Tikmēr Itālijas sporta tribunāls attaisnojis divus "Juventus" spēlētājus Leonardo Bonuči un Simoni Pepi, kuriem arī pieprasīja diskvalifikācijas.

"Juventus" speciālā paziņojumā norāda, ka aizstāv savu treneri un palīdzēs viņam lēmumu pārsūdzēt.

Itālijas jaunākais futbola skandāls sākās pagājušajā vasarā, kad spēļu rezultātu sarunāšanā tika apsūdzēti vairāki itāļu futbola klubi un to spēlētāji. Pēc izmeklētāju domām, starptautiskie nelegālie azartspēļu sindikāti kontaktējās ar futbola klubiem un futbolistiem, maksāja naudu, lai spēles beigtos ar vajadzīgiem rezultātiem.

Skandāla ietvaros gada laikā aizturēti un nopratināti vairāki desmiti aizdomās turēto, bet vairākiem ir arī piespriesti sodi. Paredzams, ka tuvākajā laikā sodus varētu saņemt vēl vairāki skandālā iesaistītie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!