Foto: AP/Scanpix/LETA

Turīnas "Juventus" svētdien septīto reizi pēc kārtas kļuva par Itālijas čempioni futbolā.

Svarīgā A sērijas spēlē "Juventus" svētdien nospēlēja 0:0 (0:0) ar "AS Roma", un ar vienu iegūtu punktu bija pietiekami, lai jau septīto gadu pēc kārtas nodrošinātu Itālijas čempiontitulu.

Turīnas kluba vēsturē šis ir 34. Itālijas čempionu tituls, kas ir valsts rekords, turklāt arī septiņas reizes pēc kārtas nevienai citai komandai nacionālajā čempionātā vēl nebija izdevies uzvarēt.

Tikmēr pieredzējušais "Juventus" vārtsargs Džanluidži Bufons kļuvis par pirmo futbolistu vēsturē, kura kontā ir deviņi A sērijas tituli.

"Juventus" šajā nedēļā ieguva arī Itālijas kausu, abas trofejas gūstot jau ceturto gadu pēc kārtas, kas arī ir rekords.

Turīnas komandas tuvākā sekotāja "Napoli" svētdien viesos ar 2:0 (0:0) pieveica "Sampdoria", ar ko gan nebija pietiekami, lai saglabātu izredzes uz trofeju.

Svētdien punktus zaudēja Romas "Lazio", kas viesos nospēlēja 2:2 (1:1) ar vienu no vājākajām A sērijas komandām "Crotone".

A sērijas kopvērtējumā līderei "Juventus" 37 mačos jeb vienu kārtu pirms sezonas beigām ir 92 punkti, bet "Napoli" iekrājusi 88 punktus, kamēr trešā ar 74 punktiem ir "AS Roma". Pirmo četrinieku tikmēr ar 72 punktiem noslēdz "Lazio", kamēr Milānas "Inter" ieguvusi 69 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!