Foto: AFP/Scanpix
Ar uzvaru kompensācijas laikā Kanādā notiekošo Pasaules kausu futbolā dāmām sestdien atklāja kanādietes, kuras ar 1:0 (0:0) pārspēja Ķīnas valstsvienību.

Lai gan mačs aizritēja ar izteiktu Kanādas izlases teritoriālo pārsvaru, tomēr cīņas pamatlaikā mājiniecēm gūt vārtus neizdevās. 

Kad komandas aizvadīja spēles kompensācijas laiku, Ķīnas izlases soda laukumā tika nogāzta Kanādas valstsvienības spēlētāja.

Kompensācijas laika otrajā minūtē 11 metru soda sitienu devās izpildīt kanādiete Kristīna Sinklēra, kura nekļūdīgi raidīja bumbu apakšējā kreisajā vārtu stūrī, panākdama savai komandai uzvaru ar
1:0.

Tikmēr otrā A apakšgrupas spēlē Nīderlande ar 1:0 (1:0) pārspēja Jaunzēlandes izlasi.

Uzvaras vārtus Nīderlandes izlases labā mača 33.minūtē ar teicamu tālsitienu guva Līke Martensa, kura tika atzīta par mača labāko spēlētāju.

Svētdien cīņas uzsāks B apakšgrupas komandas - Norvēģija tiksies ar Taizemi, bet Vācija spēkosies ar Kotdivuāru.

Pasaules kauss dāmām futbolā norisinās no 6.jūnija līdz 5.jūlijam, kad Otavā, Edmontonā, Monreālā, Vankūverā, Monktonā un Vinipegā tiks noskaidrota planētas spēcīgākā komanda.

Par Pasaules kausu cīnās 24 komandas, kas sadalītas sešās grupās pa četrām vienībām katrā. Astotdaļfinālā iekļūs grupu divas spēcīgākās komandas, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Pasaules kauss futbolā dāmām tiek aizvadīts septīto reizi kopš 1991.gada. Pa diviem triumfiem turnīros ir ASV un Vācijas futbolistēm, bet vienu reizi ir uzvarējušas norvēģietes un japānietes. Šīs četras izlases startē arī Pasaules kausā Kanādā, bet debiju šogad piedzīvo astoņas vienības - Kamerūna, Kostarika, Kotdivuāra, Ekvadora, Nīderlande, Spānija, Šveice un Taizeme.

Kā zināms, Pasaules kausa kvalifikācijas pamatturnīru neizdevās sasniegt Latvijas valstsvienībai, kas FIFA rangā dāmām atrodas 103.vietā. Tikmēr ranga līdere ir Vācija, aiz kuras seko ASV, Francija, Japāna, Zviedrija, Anglija, Brazīlija, Kanāda, Ziemeļkoreja, bet pirmo desmitnieku noslēdz Austrālija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!