Foto: EPA/LETA

Krievijas izlases galvenajam trenerim Fabio Kapello iekavēto algu vismaz daļēji varētu segt par Krievijas bagātāko cilvēku uzskatītais Ališers Usmanovs, atklājis Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko.

Kapello alga kavējas jau vairāk nekā septiņus mēnešus. Krievijas Futbola savienība (RFS) tā rezultātā saskārusies ar dažādām iespējamām sankcijām.

Mutko vietējiem medijiem pastāstījis, ka sarunā ar Usmanovu miljardieris nav slēpis kaunu par to, ka valsts, kas rīkos 2018.gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā, nespēj norēķināties ar izlases galveno treneri. Abas personas panākušas vienošanos, kas sīkāk netiek komentēta.

Kā apgalvo laikraksts "Sovetskij Sport", vienošanās neparedz pilnīgu Kapello algas segšanu no Usmanova kabatas, kā arī neparedz trenera algošanu ar miljardiera palīdzību arī nākotnē.

Pašlaik 68 gadus vecais treneris pērn noslēdza jaunu līgumu ar RFS, kura termiņš beigsies vien pēc 2018.gada Pasaules kausa izcīņas, kam jānorisinās Krievijā. Tiek vēstīts, ka speciālista gada alga ir aptuveni septiņi miljoni eiro, turklāt viņš tiek uzskatīts par pasaulē pelnošāko futbola treneri.

Laikraksts apgalvo, ka Usmanova izsniegtais kredīts būs 5,2 miljonu eiro apjomā, kas ļaus RFS norēķināties ar treneri par 2014.gadu. Turpmākie itāļa algošanas avoti nav zināmi.

Iepriekš Usmanovs finansiāli atbalstījis RFS arī pirms pagājušā gada Pasaules kausa finālturnīra.

Kapello par Krievijas izlases galveno treneri kļuva 2012.gadā, palīdzot tai kvalificēties Pasaules kausa izcīņai, kur gan komanda nespēja pārvarēt apakšgrupu turnīra barjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!