Foto: AFP/Scanpix
Vietu UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā trešdien garantēja Kipras vienība Nikosijas "Apoel", kļūstot par pirmo šīs valsts klubu, kas to ir sasniedzis.

G apakšgrupas spēlē “Apoel" izbraukumā nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Krievijas čempionvienību Sanktpēterburgas "Zeņit".

Otrā šīs grupas cīņā Portugāles komanda “Porto” izbraukumā ar rezultātu 2:0 (0:0) pieveica Ukrainas klubu Doņeckas “Šahtrar”.

Uzvarētājiem ar precīzu sitienu 79.minūtē izcēlās brazīliešu uzbrucējs Hulks, bet 90.minūtē bumbu savos vārtos raidīja Rats Razvans.

Pēc piecām kārtām G grupas kopvērtējumā "Apoel" kontā ir deviņi punkti, tai punktu zaudē "Zeņit" vienība. Pie septiņiem punktiem ticis "Porto" klubs, bet "Šahtar” iekrājusi vien divus punktus.

Tikmēr F grupas spēlē uzvaru savā laukumā izcīnīja Anglijas klubs Londonas “Arsenal”, kas ar rezultātu 2:1 (0:0) pārspēja Vācijas čempionus Dortmundes “Borussia”.

“Arsenal” labā šajā mačā abus vārtus guva Robins van Persijs, bet “Borussia” labā precīzs bija Šinji Kagava.

Tikmēr citā cīņā grieķu Pireju “Olympiacos” ar rezultātu 1:0 (0:0) viesos pieveica Marseļas “Olympique” no Francijas.

Uzvaras vārtus Grieķijas komandas labā guva Gjannis Fetfacidiss.

F grupas kopvērtējumā pēc piecām spēlēm “Arsenal” ar 11 punktiem ir līderpozīcijā un garantējusi vietu nākamajā kārtā, tai ar septiņiem punktiem seko “Olympique”, bet ar sešiem “Olympiacos”. Tikmēr pēdējā, ceturtajā vietā ir “Borussia”.

H grupā piektās kārtas mačā Spānijas čempioni “Barcelona” izbraukumā ar rezultātu 3:2 (2:1) pārspēja “AC Milan”, kas ir Itālijas čempioni.

Uzvarētājiem ar vārtu guvumiem palīdzēja Lionels Mesi, realizējot 11 metru soda sitienu, un Ksavi Ernandess, bet “AC Milan” pussargs Marks van Bomels bumbu raidīja savos vārtos. Tikmēr Itālijas kluba labā vārtus guva Zlatans Ibrahimovičs un Kevins Prinss Boatengs.

Otrā grupas spēlē Čehijas komanda Plzeņas "Viktoria" viesos rezultātu 1:0 (1:0) pieveica Baltkrievijas vienību Borisovas BATE.

Uzvaras vārtus “Viktoria” labā guva Mareks Bakošs.

H grupas kopvērtējumā nākamajā kārtā ar 13 punktiem vietu sev jau garantējusi “Barcelona” un “AC Milan”, kurai ir astoņi punkti. Tikmēr “Viktoria” tikusi pie četriem punktiem, bet BATE pie diviem.

Visbeidzot E grupas spēlē pārliecinošu uzvaru izcīnīja Spānijas klubs “Valencia”, kas savā laukumā ar rezultātu 7:0 (4:0) pārspēja "Genk" komandu no Beļģijas.

Uzvarētājiem ar “hat-trick” jeb trīs vārtiem izcēlās Roberto Soldado, bet pa vieniem vārtiem guva Jonass, Pablo Ernandess, Tino Kosta un Aritss Aduriss.

Otrā grupas cīņā vācu Leverkūzenes “Bayer” ar 2:1 (2:1) savā laukumā apspēlēja Londonas “Chelsea” futbolistus.

Uzvarētājiem vārtus guva Erens Derdijoks un Manuels Frīdrihs, bet zaudētājiem vienīgos vārtus guva Didjē Drogbā.

E grupas kopvērtējumā pēc piecām spēlēm ir saspringta situācija. Līderpozīcijā ar deviņiem punktiem ir “Bayer”, bet pa astoņiem punktiem izcīnījuši “Chelsea” un “Valencia”, kamēr “Genk” ir tikai divi punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!