Foto: LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amata tīkotājs Krišjānis Kļaviņš apstrīdējis LFF Disciplinārlietu komisijas 11. marta lēmumu, portālu "Delfi" informēja Kļaviņš.

Kļaviņa kandidatūras atbilstību LFF prezidenta vēlēšanām otrdien, 22. martā, kārtējo reizi vētīs LFF valde. Kā portālam "Delfi" skaidroja LFF, Kļaviņš apelāciju ir iesniedzis reglamentā noteiktajos termiņos, tomēr LFF valde rīt plāno šo jautājumu skatīt, nevis atlikt.

LFF DK vairākas nedēļas nespēja pieņemt lēmumu "Kļaviņa jautājumā, līdz 11. martā lēma šo jautājumu atkal nodot LFF valdes rīcībā. LFF DK ieskatā "Kļaviņš nevar tikt apstiprināts par LFF prezidenta kandidātu", bet attiecībā pret Kļaviņu LFF DK nekādas sankcijas nepieņēma, jo "K.Kļaviņš šobrīd nav Disciplinārā reglamenta subjekts".

Tomēr tagad Kļaviņš ir apstrīdējis LFF DK lemto, taču savā paziņojumā medijiem un vēstulē LFF valdei nav konkretizējis, kurš punkts apstrīdēts.

Kā portālam "Delfi" skaidroja Kļaviņa juridiskā pārstāve Jeļena Kvjatkovska, apstrīdēts ir DK lēmums kopumā, jo "DK nebija juridisku tiesību lemt par Kļaviņa kandidatūru", jo Kļaviņš neesot "Discplinārā reglamenta subjekts". Kvjatkovskas uzskatā, LFF DK nedrīkstēja sniegt nekādu secinājumu vai ieteikumu par Kļaviņa kandidatūras atbilstību vai neatbilstību LFF prezidenta vēlēšanām.

Kļaviņš savā vēstulē atkārtoti uzsver, ka "izpildījis visas formālās prasības, lai mana kandidatūra tiktu apstiprināta", un noliedza pret viņu vērstos "gan LFF Ētikas komitejas, gan LFF Discplinārās Komisijas pārmetumus". Kļaviņš uzsver, ka LFF Ētikas komitejas lēmums tika pieņemts, neuzklausot viņu un nepieprasot viņa paskaidrojumus, savukārt LFF DK viņam "tika liegtas iespējas iegūt papildus pierādījumus un saņemt skaidrojumu par izvirzītajiem pārmetumiem".

"Šādas manas tiesības cita starpā ir atzinusi UEFA amatpersona, Juridiskais direktors Alasdair Bell savā 2016.gada 15.marta vēstulē," piebilst LFF prezidenta amata tīkotājs, kā pierādījumu uzrādot arī šo UEFA pārstāvja vēstuli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!