Foto: F64

Krišjānis Kļaviņš pēc neveiksmes Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta vēlēšanās nedomā pazust no šī sporta veida un nākotnē ir gatavs vēlreiz kandidēt atbildīgajam amatam, žurnālistiem izteicās Kļaviņš.

Pagājušajā piektdienā LFF gadskārtējā kongresā organizācijas prezidenta amatā tika pārvēlēts Guntis Indriksons, kurš saņēma 84 no 96 biedru balsīm. Viņa vienīgais konkurents uz prezidenta krēslu bija Kļaviņš, kurš gan regulāri ticis saistīts ar spēļu rezultātu sarunāšanu.

"Kongresa rezultātus pieņemu - tas ir tas, ko biedri vēlas, un es to pieņemu. Biju gaidījis ko vairāk," pēc kongresa sacīja Kļaviņš. "Kongresā izšķirošais brīdis bija balsošana par to, kādas būs vēlēšanas - atklātas vai aizklātas. Tur arī tas reālais spēku samērs bija redzams."

Kļaviņš bija par to, lai LFF kongresā vēlēšanas būtu aizklātas. Pastāvēja iespēja, ka viņš tādējādi varētu tikt pie lielāka atbalsta, taču organizācijas biedri nobalsoja par atklātām vēlēšanām.

"No futbola nedomāju pazust. Šīs nebija pēdējās vēlēšanas, kurās piedalījos. Darīšu visu iespējamo, lai palīdzētu futbolam Latvijā augt un izmantotu to potenciālu, par kuru pēdējā pusgada laikā esmu tik daudz runājis," uzsvēra Kļaviņš.

Kongresa laikā "Daugavpils" futbola kluba direktors Nauris Mackevičs atklāja, ka neilgi pēc tam, kad viņš ticies ar Kļaviņu, lai pārrunātu futbola nākotni Latvijā, tobrīd vēl LFF prezidenta kandidātam bijusi tikšanās ar bēdīgi slaveno Oļegu Gavrilovu, kurš saistībā ar spēļu sarunāšanu ir uz mūžu diskvalificēts no pašmāju futbola.

"Mackeviča kungs par saviem izteikumiem par Gavrilovu varēs atbildēt tiesā. Tāpat kā citi, kuri pēdējā pusgada laikā manā virzienā ir visādi izteikušies. Sūdzēšu viņus tiesā," kaujiniecisks bija Kļaviņš. "Protams, nekāda tikšanās starp mani un Gavrilovu nav bijusi. Viņam tikties ar mani ir aizliegts. Viņš nekad neriskētu ar savu drošības līdzekli. Esam pazīstami cilvēki, Indriksonam ar viņu, iespējams, ir pat daudz ciešākas saites."

Tiesa, Kļaviņš nenoliedza, ka Gavrilovs bijis viņa kāzās, lai gan abu savstarpējās attiecības raksturoja ar vārdu "paziņas".

Pašlaik 60 gadus vecais Indriksons ir LFF prezidents kopš 1996.gada, bet līdz 2011.gadam viņš bija arī Latvijas titulētākā futbola kluba Rīgas "Skonto" prezidents. Pēc pārvēlēšanas amatā Indriksons sacīja, ka nākotnē amatu ir gatavs nodot pašreizējā Latvijas izlases kapteiņa Kaspara Gorkša rokās.

Tikmēr 31 gadu vecais Kļaviņš pirms aptuveni desmit gadiem neilgu laiku bija LFF preses sekretārs, bet kopš tā laika viņš regulāri ticis saistīts ar spēļu rezultātu sarunāšanu. Pašlaik viņš ir sporta kluba "Cēsis" prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!