Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pie negaidītas uzvaras Kanādā notiekošā Pasaules kausa izcīņā futbolā sievietēm sestdien tika Kolumbijas valstsvienība, kas ar 2:0 (1:0) pieveica spēcīgo Franciju.

Mača rezultātu 19.minūtē atklāja Lēdija Andrade, bet jau mača kompensācijas laika trešajā minūtē Katalīna Usme panāca 2:0.

Vēl vienā F apakšgrupas mačā Anglija ar 2:1 (0:0) pieveica Meksiku.

Šīs apakšgrupas kopvērtējumā vadībā pēc divām kārtām ar četriem punktiem atrodas Kolumbija, bet Anglijai un Francijai ir pa trim punktiem. Meksika tikmēr ieguvusi vienu punktu.

Tikmēr E apakšgrupā pie panākuma tikusi arī Brazīlija, kas ar 1:0 (1:0) pieveica Spāniju. Vienīgos vārtus šī mača 44.minūtē guva Andresa Alveša da Silva.

Vēl vienā mačā Dienvidkoreja nospēlēja 2:2 (2:1) ar Kostariku.

Šīs apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar maksimāli iespējamiem sešiem punktiem divās spēlēs ir Brazīlija, kas jau garantējusi sev vietu izslēgšanas spēlēs, bet divi punkti ir Kostarikai. Pa punktam tikmēr izcīnījušas Spānija un Dienvidkoreja.

Pēc apļa turnīra astotdaļfinālam kvalificēsies sešu apakšgrupu pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī četras labākās trešo vietu īpašnieces.

Pasaules kauss futbolā dāmām tiek aizvadīts septīto reizi kopš 1991.gada. Pa diviem triumfiem turnīros ir ASV un Vācijas futbolistēm, bet vienu reizi ir uzvarējušas norvēģietes un japānietes. Šīs četras izlases startē arī Pasaules kausā Kanādā, bet debiju šogad piedzīvo astoņas vienības - Kamerūna, Kostarika, Kotdivuāra, Ekvadora, Nīderlande, Spānija, Šveice un Taizeme.

Kā zināms, Pasaules kausa kvalifikācijas pamatturnīru neizdevās sasniegt Latvijas valstsvienībai, kas FIFA rangā dāmām atrodas 103.vietā. Tikmēr ranga līdere ir Vācija, aiz kuras seko ASV, Francija, Japāna, Zviedrija, Anglija, Brazīlija, Kanāda, Ziemeļkoreja, bet pirmo desmitnieku noslēdz Austrālija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!