Foto: F64

Neskatoties uz valstī un Krievijas Futbola savienībā (RFS) valdošo smago finansiālo situāciju, tā no 2018.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra futbolā rīkošanas atteikties negrasās, paudis RFS prezidents Nikolajs Tolstihs.

Gaidāmajā turnīrā spēles plānots uzņemt 11 stadionos 12 dažādās pilsētās.

"Nekādas runas par atteikšanos no turnīra rīkošanas mūsu vidū nav," paudis Tolstihs.

Savienības budžeta deficīts pašlaik ir 500 miljonu rubļu (5,8 miljonu eiro) apmērā.

Tikmēr RFS izpildkomitejas loceklis Sergejs Stepašins atklāja, ka savienība ir uz bankrota robežas.

"Mums ir jāmeklē ienākumu avoti. Mūsu budžets ir vairāk nekā divi miljardi rubļu (24,6 miljoni eiro), bet parādi sniedzas pusotra miljarda apmērā (18,4 miljoni eiro)," atklāja Stepašins. "Atklāti runājot, nezinu nevienu komerciālu nevalstisko organizāciju, kas būtu bijusi uz tāda bankrota sliekšņa. Taču līdz atrisinājumam, kā dzēst šos lielos parādus, neesam nonākuši."

RFS jau ilgstoši saskaras ar lielām finansiālajām problēmām, kā rezultātā joprojām nevar segt izlases galvenajam trenerim Fabio Kapello pienākošos lielo atalgojumu. Šie parādi savienībai ir jāsedz līdz 19.decembrim, pretējā gadījumā gaidāmas sankcijas no valsts darba inspekcijas.

Tiek vēstīts, ka parādu apmērs Kapello un Krievijas izlases direktoram Orestem Kinkvīni sasniedzis vairāk nekā 181,5 miljonus rubļu (2,2 miljonus eiro), turklāt atalgojumu speciālisti nav saņēmuši jau sešus mēnešus. Tolstihs jau atklājis, ka naudas, lai samaksātu viņiem algu, RFS nav, turklāt tiek vēstīts, ka priekšlaicīga līguma laušana ar Kapello savienībai varētu izmaksāt 25 miljonus eiro.

Krievijas izlase Pasaules kausa finālturnīrā šovasar startēja pēc 12 gadu pārtraukuma. Bijušais Anglijas izlases treneris Kapello Krievijas valstsvienības vadīšanu pārņēma 2012.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!