Foto: Shutterstock
Krievijas futbolu skāris kārtējais skandāls – šoreiz pirms kādas no spēlēm policijas darbinieki likuši kailām izģērbties līdzjutējām, vēsta ārvalstu masu mediji.

Incidents noticis Kazaņā, kur risināsies arī 2018.gada Pasaules kausa finālturnīra spēles, pirms mača starp vietējo "Rubin" un Maskavas "Spartak".  Līdzjutējām pirms spēles nācās ne tikai novilkt virsdrēbes, bet arī apakšveļu. Tikai pēc rūpīgas pārbaudes policija ļāvusi fanēm doties uz futbolu.

Viena no "Spartak" līdzjutējām Jekaterina Stepanova kopīgi ar juristiem jau iesniegusi prasību tiesā par necilvēcisku izturēšanos un cilvēktiesību pārkāpumiem. Tuvākā laikā līdzīgu prasību plāno iesniegt arī "Spartak".

"Pie ieejas stadionā bija izveidojusies ievērojama sieviešu rinda, kas strauji auga, jo katras meitenes pārbaude ilga 7-10 minūtes, bet pārbaudes veica tikai 3-4 darbinieces. Kāda meitene pēc iznākšanas no pārbaužu telpas teica, ka tur liekot izģērbties," internetā sava blogā raksta Stepanova. "Iegāju istabā, tur palūdza ieiet atsevišķā būrī. Palūdz apsēsties un novilkt apavus. Novilku un gribēju vilkt atpakaļ. Tad man teica, ka nevajag, jo ar basām kājām jānostājas uz dīvaina paklājiņa un jāizģērbjas."

Stepanova atteikusies izģērbties un sākusi vārdu apmaiņu ar policijas pārstāvēm, kuras nav spējušas apliecināt savas darbības likumību. Blakus Stepanovai vairākas meitenes izģērbušās kailas, jo to likusi policija, bet meitenes nav bijušas tik drosmīgas, lai aizrādītu policijai. Pēc ilgstoša strīda Stepanova ielaista stadionā, lai gan atteikusies izģērbties.

Pēc Stepanovas teiktā, lai tiktu stadionā, viņai nācās gaidīt pusotru stundu.

Kazaņa atrodas Tatarstānas republikā, kas ir Krievijas sastāvā. Pēdējos gados šajā reģionā veikti vairāki terorakti, tādēļ masu pasākumos ieviesta paausgtināta drošība. Tatarstānas policijas pārstāvji sīkākus komentārus par notikušo nesniedz, tikai apliecina, ka darbinieki rīkojušies atbilstoši likumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!