Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskajai Futbola federāciju asociācijai (FIFA) šobrīd nav nekāda pamata noteikt sankcijas pret Krievijas Futbola savienību (RFS), aģentūrai TASS paudis valsts sporta ministrs Vitālijs Mutko.

Agrāk FIFA prezidents Zeps Blaters paziņoja, ka Krievijas Futbola savienību var sodīt, ja tā neatrisinās problēmas, kas saistītas ar rasistiskiem incidentiem spēļu laikā.

Organizācijas "Futbols pret rasismu Eiropā" (FARE) publicētajā ziņojumā norādīti aptuveni 200 rasisma un ksenofobijas gadījumi Krievijas futbolā, kuros piedalījušies līdzjutēji.

Kā norādīja Mutko, FIFA var piemērot sankcijas tikai par kādām konkrētām lietām.

"Turklāt, patlaban norisinās jaunā FIFA prezidenta priekšvēlēšanu kampaņa. Protams, ka visiem kandidātiem tagad ir jāpievērš uzmanība lielākajām problēmām futbolā. Pasaules futbolā ir daudz problēmas un viena no tām ir drošība sporta pasākumu laikā," piebilda Mutko, atzīstot, ka rasisms un ekstrēmisms ir visas Eiropas futbola problēma, un sporta ministrs neredz iemeslu, kāpēc vajadzētu sodīt tikai Krieviju. "Par sankcijām atbild FIFA Disciplinārais kodekss, tur arī viss ir norādīts par ko var saņemt sodu. Ja, piemēram, valstī ir kāda problēma, to nevar pārnest tikai uz futbolu. FARE ziņojumā teikts, ka Krievijā ir problēmas ar rasismu, bet kur tādu nav?"

Kā ziņots, pagājušā gada rudenī Maskavas CSKA komandai bija jāaizvada UEFA Čempionu līgas mājas spēle tukšu tribīņu priekšā par pārkāpumiem, kad Maskavas vienības līdzjutēji iesaistījās dažādos konfliktos un pauda rasistiskus saukļus.

Krievijas sporta ministrs šonedēļ tiksies arī ar Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) pārstāvjiem, pirms tie 5.martā dosies vizītē uz Krievijas anektēto Krimu.

Mutko ar UEFA delegāciju tiksies vakarā pirms viņu došanās uz Krimu. Viesiem vizītē uz Krimu pievienosies viens no Mutko vietniekiem, jo sporta ministram tajā laikā ir jāapmeklē valdības sēde. UEFA delegācijas vizītes rezultāti tiks apspriesti FIFA izpildkomitejas sanāksmē, kas norisināsies martā.

Kā ziņots, janvāra beigās, sekojot UEFA lēmumam, RFS izslēdza Krimā bāzētos klubus no dalības savas valsts čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!