Foto: PA Images/Scanpix/LETA

Viens no planētas labākajiem futbolistiem, Portugāles izlases zvaigzne Krištianu Ronaldu otrdien oficiāli no "Real Madrid" pārgājis uz Turīnas "Juventus", vēsta ārzemju masu mediji.

2009. gadā Ronaldu no "Manchester United" pārgāja uz "Real Madrid" par tobrīd rekordlielu summu – 80 miljoniem sterliņu mārciņu. Pēc deviņām sezonām Spānijas futbola grandā Ronaldu nolēma atstāt klubu, jo sarežģījās attiecības ar "Real Madrid" prezidentu Florentino Peresu.

"Real Madrid" savulaik solījuši Ronaldu sākt pārrunas par jaunu, daudz izdevīgāku un ienesīgāku līgumu, tomēr tas viss esot palicis solījumu līmenī. Tas sācis neapmierināt Ronaldu, kurš tagad piekritis karjeru turpināt Itālijā.

Ronaldu ar spāņu klubu līgums bija līdz 2021. gadam, bet viņa alga bija 21 miljons eiro gadā. Portugāļu zvaigznei līguma izpirkuma summa bija viens miljards eiro, tomēr "Real Madrid" piekritis 10% no šīs summas, lai atbrīvotu vietu algām citiem spēlētājiem un sāktu veidot jaunu komandu pēc galvenā trenera Zinedina Zidāna aiziešanas.

Līgums ar portugāļu zvaigzni noslēgts uz četriem gadiem, un, lai līdz galam vienotos par visām detaļām, "Juventus" priekšsēdētājs Andera Anjelli speciāli devies uz Grieķiju, kur portugālis pavada atvaļinājumu pēc sezonas. "Juventus" rindās viņa alga būs 30 miljoni eiro gadā. Itālijas likumi paredz, ka "Juventus" tikpat liela summa būs jāmaksā nodokļos, tādējādi kopējā pāreja itāļu klubam četros gados izmaksās 340 miljonus eiro (100 miljoni pāreja+60 miljoni alga un nodokļi gadā).

"Jūtos parādā milzīgu pateicību šim klubam un pilsētai. Klubā pavadīju deviņus burvīgus gadus," atklātā vēstulē "Real Madrid" un tās faniem raksta Ronaldu. ""Real Madrid" iekaroja manu sirdi un arī manas ģimenes locekļu sirdis, tāpēc vēlos patiešām teikt milzīgu paldies visiem: paldies klubam, prezidentam, direktoriem, maniem kolēģiem, komandas treneriem, ārstiem, fizioterapeitiem un visiem pārējiem fantastiskajiem cilvēkiem, kas darbojās. Paldies visiem un teikšu, kā teicu pirms deviņiem gadiem stadionā, - "Hala Madrid!"."

Tikmēr "Real Madrid" izplatījis paziņojumu, ka piekrituši pārejai "pēc spēlētāja lūguma". "Papildus izcīnītajiem tituliem šo deviņu gadu laikā Krištianu Ronaldu bija piemērs ar savu attieksmi, darbu, atbildību, talantu un pastāvīgu snieguma uzlabošanu. "Real Madrid" komandai Krištianu Ronaldu paliks kā simbols un izcils piemērs jaunajai paaudzei. "Real Madrid" vienmēr būs Tavas mājas."

Ronaldu kopā ar Madrides "Real šogad ceturto reizi piecu gadu laikā triumfēja UEFA Čempionu līgā. Pēc klubu sezonas Ronaldu kopā ar Portugāles izlasi Pasaules kausa finālturnīrā iekļuva astotdaļfinālā, tomēr tad piekāpās Urugvajai un izstājās no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!