Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Bijušajam Latvijas futbola izlases galvenajam trenerim Aleksandram Starkovam izteikts piedāvājums uzņemties kādas valstsvienības vadīšanu, atsaucoties uz pašu speciālistu, vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

No plašākiem komentāriem Starkovs pašlaik atsakās. Tāpat viņš noliedz, ka pagājušās nedēļas brauciens uz ārzemēm bijis saistīts ar šo darba piedāvājumu.

Laikraksts min, ka piedāvājumu trenerim varētu būt izteikusi kāda no kaimiņvalstu federācijām, iespējams, Baltkrievija.

Pašlaik 57 gadus vecais Starkovs darbojas Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdē kā Nacionālo izlašu komitejas priekšsēdētājs.

Starkovs no Latvijas valstsvienības galvenā trenera amata atkāpās pērnajā jūlijā, bet viņa vietā stājās Marians Pahars. Starkovs pirmoreiz strādāja ar Latvijas valstsvienību no 2001.gada vasaras līdz 2004.gada beigām. Viņa vadībā Latvijas izlase sasniedza savu lielāko panākumu, kvalificējoties 2004.gada Eiropas čempionāta finālturnīram. Savukārt atkārtoti viņš amatu pārņēma 2007.gada aprīlī.

Starkovs 2004.gada beigās kļuva par Krievijas premjerlīgas kluba Maskavas "Spartak" galveno treneri, tomēr vēlāk tika atbrīvots no amata. Tāpat viņš karjeras laikā vadījis Rīgas "Skonto" komandu, Azerbaidžānas vienību "Baku" un Latvijas U-21 izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!