Foto: LFF

Jaunākajā FIFA rangā, kas paziņots 7. aprīlī, Latvijas futbola izlase piedzīvojusi kritumu par 10 pozīcijām un atkal izkritusi no labāko simtnieka.

Salīdzinot ar iepriekšējo rangu, Latvijas izlase ir noslīdējusi uz 108. vietu. Igaunijai kritums par piecām pozīcijām uz 93. vietu, bet Lietuva ir joprojām zemākajā pozīcijā no trim Baltijas valstīm - mūsu dienvidu kaimiņi noslīdējuši vēl par 11 vietām zemāk un ieņem 139. vietu.

Izmaiņas notikušas arī ranga vadībā - līderes godā tagad ir Argentīna, kas nomainījusi Beļģiju. Uz trešo vietu pakāpusies Čīle, uz ceturto - Kolumbija, vienu vietu zemāk ir Vācija - piektajā. Uzreiz trīs pozīcijas zaudējusi Spānija, kas ir 6. vietā. Brazīlija noslīdējusi no sestās uz septīto pozīciju, Portugāle - no septītās uz astoto. TOP10 ir ielauzusies Urugvaja, bet labāko desmitnieku noslēdz Anglija.

Lielākais kāpums jaunākajā FIFA rangā ir Gvinejai-Bisavai, kura pacēlusies par 45 pozīcijām uz 102. vietu, bet lielākais kritums - Arubau, kura zaudējusi 24. vietas un ir 137. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!