Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlase pēc zaudējumu pārbaudes spēlē Kosovai zaudējusi divas vietas FIFA pasaules rangā, liecina ceturtdien, 23. novembrī, publicētais jaunākais saraksts.

Kā ziņots, Latvijas futbolisti novembrī aizvadīja divas spēles. Pirmajā no tām, kas nebija oficiālā, Latvija ar 0:2 piekāpās 2018. gada Pasaules kausa finālturnīra dalībniecei Saūda Arābijai, bet vēlāk oficiālajā pārbaudes spēlē trīs reizes nenosargāja vadību un dramatiski ar 3:4 piekāpās Kosovai.

Latvijas izlase pēc šī mača jaunākajā sarakstā ieņem 131. vietu. No UEFA dalībniecēm FIFA rangā aiz Latvijas atrodas vien deviņas izlases. Tikmēr Kosova, kurai panākums pār Latviju bija tikai otrais oficiālajās spēlēs kopš tā ir pilnvērtīga FIFA dalībniece, pasaules rangā veikusi deviņu vietu kāpumu un ieņem 174. vietu.

Pasaules ranga labāko pieciniekā izmaiņas nav notikušas – līdere ir Vācija, kurai seko Brazīlija, Portugāle, Argentīna un Beļģija. Uz sesto vietu pakāpusies Spānija, bet labāko desmitniekā vēl ir Polija, Šveice, Francija un Čīle.

Vēl FIFA pasaules rangā Igaunija ieņem 84. vietu, bet Latvijas dienvidu kaimiņi lietuvieši atrodas 148. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!