Foto: LETA
Latvijas futbola čempionvienība Jūrmalas "Spartaks" pirms rudens izšķirošajām spēlēm papildinājusi rindas ar diviem ārzemju sportistiem- krievu uzbrucēju Aleksandru Prudņikovu un lietuviešu aizsargu Tomu Mikucki.

29 gadus vecais Prudņikovs ir pazīstamā Krievijas kluba Maskavas "Spartak" sistēmas audzēknis. 2006. gadā viņš kļuva par Eiropas čempionu Krievijas jaunatnes U-17 izlases rindās, gūstot vārtus finālā pret Čehijas komandu, ka arī kļūstot par čempionāta labāko vārtu guvēju. 2007. gadā kļuva par Krievijas čempionāta sudraba medaļas ieguvēju Maskavas "Spartak" rindās, tomēr karjeras laikā stabilas pozīcijas kādā klubā nav spējis izcīnīt. Pēc "Spartak" viņš spēlējis "Terek", Prāgas "Sparta", "Tomj", "Kubanj", "Alanija", "Rubin", Maskavas "Dinamo", "Amkar", "Orenburg" un "Anži" sastāvā. Krievijas premjerlīgā uzbrucējs aizvadījis 167 spēles.

35 gadus vecais Mikuckis profesionālā futbolista karjeru sācis Viļņas "Žalgiris" sastāvā, vēlāk spēlējis "Sūduva" un "Vetra". Pavisam kopā Lietuvas čempionātā ir aizvadījis 176 spēles, gūstot 11 vārtus. Pēc tam Mikuckis pārcēlās uz Krieviju, kur spēlējis "Ņižnij Novgorod", "SKA-Energija", Maskavas "Torpedo", "SKA-Habarovsk" un "Tomj" rindās. "Torpedo" sastāvā Mikuckis spēlēja kopā ar pašreizējo "Spartaks" direktoru Edgaru Gauraču.

Lietuvas izlases rindās Mikuckis aizvadījis 17 spēles.

Abi futbolisti pēdējo divu gadu Latvijas čempioniem pievienojušies vien deviņas spēles pirms sezonas beigām. Latvijas virslīgas kopvērtējumā šobrīd "Spartaks" ar 33 punktiem ieņem ceturto vietu, par septiņiem punktiem atpaliekot no trešajā vietā esošās "Ventspils". Līdere ar 46 punktiem ir "Riga FC', kas par trim punktiem apsteidz RFS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!