Foto: Publicitātes foto
Par Latvijas futbola čempionu Jūrmalas "Spartaks" jauno galveno treneri oficiāli apstiprināts lietuvietis Toms Ražanausks, informē vienība.

Līgums ar 42 gadus veco lietuvieti noslēgts līdz sezonas beigām. Ražanausks jau ieradies "Spartaks" komandā un aizvadījis pirmo treniņu.

Līdzšinējais jūrmalnieku galvenais treneris Aleksandrs Grišins pagājušajā nedēļā vērsās pie kluba vadības ar lūgumu atbrīvot viņu no amata personisku iemeslu dēļ.

Ražanausks savulaik spēlējis arī Lietuvas izlasē, kaimiņu valstsvienībā aizvadot 41 spēli un gūstot septiņus vārtus. 2015. gadā viņš pabeidza Lietuvas sporta universitāti, iegūstot augstāko izglītību atlētiskās sagatavotības specialitātē. 2016. gadā viņš saņēma UEFA PRO trenera licenci.

Jāpiebilst, ka Ražanauskam jūrmalnieki nav sveši. Pagājušajā gadā viņš kā galvenā trenera Valda Urbona asistents izcīnīja kopā ar "Spartaks" zelta medaļas Latvijas virslīgā.

Ražanauska debija jaunajā amatā būs ceturtdien trenera dzimtenē Lietuvā, kur "Spartaks" aizvadīs UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas atbildes spēli pret "Sūduva" vienību. Abu komandu pirmajā spēlē pirms nedēļas Rīgā ar 1:0 pārāks bija Lietuvas klubs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!