Foto: F64

Latvijas virslīgas futbola čempionāta spēlē pirmdien fiksēts diezgan neparasts gadījums – Rīgas "Daugava" un "Liepājas metalurga" duelī komandas izpildīja piecus 11 metru soda sitienus.

Mačā trīs "pendeles" futbolisti nerealizēja, bet mačs dramatiskā cīņā beidzās neizšķirti 2:2. Par spēles galveno varoni kļuva "Daugavas" vārtsargs Artūrs Vaičulis, kurš atvairīja divus no trijiem 11 metru soda sitieniem. Vienu "pendeli" Vaičulis atvairīja mača pēdējās sekundēs.

Spēles sestajā minūtē Toms Gucs vadībā izvirzīja liepājniekus, bet 18.minūtē Povils Lukšis izlīdzināja rezultātu, gūstot vārtus pēc paša nerealizētās "pendeles". Otrā puslaika sākumā "Liepājas metalurga" rindās 11 metru soda sitienu nerealizēja Antons Jemeļins, 77.minūtē ukrainis Vadims Gripa ar 11 metru soda sitienu vadībā jau izvirzīja "Daugava". Pēc trīs minūtēm Jemeļins savu otro iespēju no 11 metru soda sitiena izmantoja, bet kompensācijas laika ceturtajā minūtē Dāvis Ikaunieks neiesita "pendeli" un neizmantoja lielisku iespēju liepājniekiem izraut uzvaru.

Latvijas virslīgas čempionāta kopvērtējumā Rīgas "Daugava" tādējādi ar 38 punktiem 20 spēlēs pakāpusies uz trešo vietu, bet punkts mazāk ir Daugavpils "Daugavai", kas aizvadījusi 19 spēles. "Liepājas metalurgs" ar 29 punktiem 19 spēlēs ieņem piekto vietu, līderi ar 50 punktiem 20 spēlēs ir "Skonto", bet otrajā vietā ar 42 punktiem 18 spēlēs ir "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!