Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Sestdien Rīgā "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta mačs starp līdervienībām "Skonto" un "Ventspils" noslēdzās neizšķirti ar rezultātu 1:1.

Spēles laikā tika parādītas 13 dzeltenās kartītes, kas ir pēdējo gadu virslīgas rekords. Trīs spēlētāji arī tika noraidīti no laukuma.

Šī spēle jau vairākas nedēļas tika dēvēta par "zelta spēli", kurai lielā mērā vajadzēja viest skaidrību par to, kurš klubs straujāk pietuvosies čempiona titulam - "Skonto" vai "Ventspils", iepriekš vēstīja Latvijas futbola virslīga.

"Skonto" sestdien savā laukumā uzņēma "Ventspili", kas faktiski visu aizvadīto sezonu sīvi seko rīdziniekiem un punktu izteiksmē ir turpat līdzās. Pēc spraigas un aizraujošas cīņas uzvarētājs netika noskaidrots, mačam noslēdzoties 1:1 (0:0), līdz ar to intriga par virslīgas 2013.gada čempionu saglabājas.

Spēles sākums aizritēja līdzīgā un piesardzīgā cīņā, tiesa, jau pirmajās 20 minūtēs brīdinājumus saņēma "Ventspils" futbolisti Kaspars Dubra un Daniils Turkovs. 31. minūtē "Skonto" aizsargi divos uzbrukumos pēc kārtas nenospēlēja pārliecinoši, un viņu laime, ka Jurijs Žigajevs no soda laukuma robežas sita garām vārtiem. Puslaika otrajā pusē vairāk sāka uzbrukt "Ventspils", savukārt "Skonto" izlīdzināja rezultātu dzelteno plāksteruziņā, taču pavisam smags trieciens Tamaza Pertija vadīto komandu piemeklēja 43. minūtē, kad Virslīgas otrs rezultatīvākais spēlētājs Valērijs Šabala par sitienu pretiniekam ar elkoni saņēma savu otro dzelteno kartīti, ziņo "futbolavirsliga.lv".

Puslaika pašās beigās asi nospēlēja arī Vladislavs Gabovs, iebraucot kājās Žigajevam, taču viņš ar kartīti sodīts netika, un pēc 45 minūtēm bija bezvārtu neizšķirts.

Otro puslaiku ar bīstamu standartsituāciju atklāja mazākumā esošā "Skonto", bet galvenais tiesnesis turpināja kontrolēt spēli, ar īpašu aizrautību dalot dzeltenās kartītes – otrā puslaika pirmajās piecās minūtes tika piešķirtas veselas trīs (Osipovam, Karašauskam un Timofejevam). 59. minūtē tiesnesis arī ļoti bargi novērtēja Artūra Karašauska apturēšanu laukuma vidū un parādīja otro dzelteno kartīti Oļegam Timofejevam, tādējādi abas komandas turpināja maču 10 vīru sastāvā.

65. minūtē pēc standartsituācijas bumba netika laicīgi izsista no "Skonto" soda laukuma, taču laicīgi vietā bija Daniils Turkovs, kurš raidīja bumbu vārtos un atklāja rezultātu. "Ventspils" gan varēja priecāties tikai pārdesmit sekundes, jo uzbrukuma smailē izrāvās Gabovs un apsteidza pretinieku vārtsargu, panākot 1:1.

75. minūtē labu sitienu no standartsituācijas izpildīja Antons Kurakins, taču vietā bija Gribausks. Nepilnas 15 minūtes pirms spēles beigām ventspilnieki palika deviņu vīru sastāvā, kad par otro brīdinājumu noraidīts tika vārtu guvējs Turkovs. Atlikušajā laikā teritoriālais pārsvars piederēja "Skonto" komandai, tomēr iespēju robežās aktīvas bija abas vienības. Lai arī abos laukuma galos tiks izveidotas vairākas bīstamas epizodes, neviena no komandām izraut uzvaru neprata, ziņo "futbolavirsliga.lv".

Pēc šī mača čempionāta līderos turpina atrasties "Skonto" un šobrīd situācija no "Ventspils" komandas pozīcijām ir mainījusies - papildus pašu uzvarām jācer uz rīdzinieku klupienu kādā no atlikušajiem mačiem.

"Skontiešu" priekšrocības ir savstarpējās spēlēs, proti, pirmais mačs pavasarī noslēdzās ar pārliecinošu rīdzinieku panākumu ar 3:0, savukārt atbildes mačā Ventspilī uzvarētājs netika noskaidrots (0:0).

Čempionāta kopvērtējumā "Skonto" ir 55 punkti 23 spēlēs, bet "Ventspils" izcīnījusi 52 punktus 22 spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!